TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara Denizi'nde son durum: 1 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı

İmralı Adası'nın güneyinde batan kuru yük gemisindeki 6 mürettebatın içerisinde, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı dalgıçlar tarafından ulaşılan bir mürettebatın cansız bedeni bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 15:23
Kaynak: İHA
Marmara Denizi'nde son durum: 1 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı

Marmara Denizi'nde Imralı Adası güneyinde batan kuru yük gemisindeki 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı dalgıçlar 51 metre derinlikteki gemiye ulaştı.

Çalışmalarda, batan gemiden bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Balıkesir'in Marmara adasından yüklediği bin 250 ton mermer tozu ile Gemlik limanına doğru seyrederken fırtınaya dayanamayarak batan Batuhan A isimli geminin kayıp mürettebatı henüz bulunamadı.

Geminin batışının 3. gününde Marmara Denizi'nin 51 metre derinliğinde tespit edilen yerde kayıp mürettebata ulaşmak için çalışmalar sürüyor. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı dalgıçlar, akıntı ve fırtına nedeniyle dün akşam saatlerinde geminin bulunduğu bölgeye ulaşamamıştı. Bugün ise dalgıçlar özel bir cihazla denizin dibine indi.

Deniz üzerindeki çalışmalar ise uçak kokpitinden görüntülendi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kaybolan 5 mürettebatı bulma çabaları sürüyor. Hayatını kaybeden mürettebatın cesedi ise savcılık incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Morgu'na kaldırılacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.