TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş siyasete nerde başladı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş'ın özel hayatı ve siyasi hayatı merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mansur Yavaş kimdir? Mansur Yavaş siyasete nerde başladı?

GURBET YAVUKLU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın hayatı merak konusu olurken en çok araştırılan detaylar ise siyasi kariyeri ve ailesi oldu. Mansur Yavaş'ın hayatına dair bilinen ve bilinmeyenleri ile tüm detayları sizler için derledik.

1999 yılının yerel seçimlerinde Beypazarı Belediye Başkanı seçilen Yavaş, siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nde başladı. Yavaş, Beypazarı Belediye Başkanı olma görevini 2009 yılı yerel seçimlerine kadar devam ettirdi. Daha sonra partisinden ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmıştır.

Mansur Yavaş, 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmış ve sonrasında partisine yeniden katılmıştır. 2019 yerel seçimlerinde de Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı ve seçimi kazanmıştır. Bu seçimde oyların yüzde 50.9’unu almıştır.

Mansur Yavaş'ın Hayatı

Türk avukat ve siyasetçi olan Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 yılında Beypazarı’nda doğdu. Annesi Havva Yavaş babası Ahmet Sadık Yavaş’tır ve kendisi dahil 5 kardeştirler.  1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı ve 1983 yılında bitirdi.

Mansur Yavaş'ın Siyasi kariyeri

Mansur Yavaş, gençlik yıllarından itibaren siyasete ilgi duyuyordu. Bu doğrultuda 1989 ve 1994 yılları arasındaki süreçte Belediye Meclis üyeliği yaptı. Yavaş sonra 1994 yılındaki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Beypazarı Belediye Başkan adayı oldu fakat bu seçimde seçilemedi.

Beypazarı Belediye başkanlığı

Mansur Yavaş’ın siyaset hayatı 1999 yılında da sürdü  ve aynı yıl yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday oldu. Toplamda 8.500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı oldu. Mansur Yavaş, daha sonra bir sonraki yerel seçimler olan 2004 yerel seçimlerinde tekrar aday oldu ve oylarını artırarak toplam 11 bin oy ve yüzde 55 oy oranıyla yeniden Beypazarı Belediye Başkanı oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak seçildi. Ardından yapılan seçimler sonucunda kullanılan oyların yüzde 50,93’ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2023 cumhurbaşkanlığı seçimi

Mansur Yavaş, 6 Mart 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı’ndaki diğer beş partinin genel başkanları ile beraber cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak adlandırılıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.