TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maliye Bakanlığı harekette: 1 milyon kişi bulundu

Maliye kira vergi ödeme dönemi yaklaşmışken kira vergi ödemeyen kişileri tespit amacıyla denenmeyen yola başvurdu. 1 milyon ev sahibi kira vergisini ödemiyor. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 16:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
Maliye Bakanlığı harekette: 1 milyon kişi bulundu

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi gelirinden sorumlu bulunan Gelir İdare Başkanlığı, kira vergisi alınması vergi kaybı olmaması açısından teknolojinin tüm olanaklarını kullanıyor. İdare bunun açısından tüm devlet birimleri verilerini elde ediyor. Edinilen bilgilere göre bu yıl içinde Maliye'nin teknolojik denetimleri kira vergisi açısından çalıştı. Maliye kira vergi ödemeleri dönemi gelirken bu vergi ödemeyen kişilerin tespiti açısından denenmeyen bir yol denendi. Tapu kayıtları elinde bulunan Maliye bu kez de Nüfus Müdürlüğü’nden ikamet adreslerini edindi. Vergileri karşılaştıran müfettişler öncesinde tapu kaydı olmayan ikamet etmekte olan vatandaşları tespit etti. Evler açısından vergi ödenekleri araştırıldı.

maliye kira vergi ödeme

 1.4 milyon ev vergisini ödemiyor

Gerçekleştirilen araştırma sonucunda 1,4 milyon ev vergisini ödemiyor. Bu evlerden yaklaşık olarak 400 bin ev sahibi çocukların ya da anne babasının ikamet etmeleri gibi muaf olan durumlar tahmin edilmektedir. Yasa gereğince anne, baba ya da çocuklar hariç olmak üzere evlerde akrabalar ya da çok yakını oturmuş olsa da kişiler yakınlarından kira almamış olsa da emsal kira bedeli üzerinden bu şekilde 1 milyon ev sahibi ödemesi gerektikleri halde kira vergi ödenmemesine işaret ediyor.

maliye kira vergi ödeme

Nihai tutarların tespiti yapılıyor

Bu sebeple şu zamanda Maliye ekipleri tarafınca tespit edilen ve potansiyel bir şekilde vergi ödenmemesi düşünülen bu 1.4 milyon kişi evlerine giderek bir yandan da ikamet edenlerin anne baba ya da çocukları gibi kira vergisi vermeyen kişilerin tespitleri bir yandan da eğer değilse kira bedelleri sorgulanarak kira tutarı tespiti gerçekleşiyor. Bu şekilde ne kadar vergi kaybının olup olmadığı da nihai bir şekilde belirleniyor. Maliyenin vergi kayıp ve kaçaklar onun önlenmesi bu anlamda vergi dairelerine davet edilerek sorgulama ve araştırma gerçekleştirme yetkisi var. Vergi ödemeyen kişiler ise doğal cezalar bulunuyor. Devletten bu sebeplerle vergi kaçırılmamalıdır.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.