TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahzen-30 Operasyonu'nda Odacılar suç örgütü çökertildi: 34 şüpheli yakalandı!

Batman merkezli 8 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-30" operasyonlarında, Yurt Dışı Firar statüsündeki Doğan Güney'in liderliğini yaptığı "Odacılar" adlı Organize Suç Örgütü çökertildi

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 08:30
Kaynak: İHA/AA
Mahzen-30 Operasyonu'nda Odacılar suç örgütü çökertildi: 34 şüpheli yakalandı!

Batman merkezli gerçekleştirilen "Mahzen-30" operasyonları, Yurt Dışı Firar statüsündeki Doğan Güney'in liderliğini yaptığı "Odacılar" adlı Organize Suç Örgütü'nü çökertti. Operasyonlar sonucunda örgütün yöneticilerinden Yonca Onat da dahil olmak üzere toplamda 34 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun başarıyla sonuçlandığını belirterek, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele verdiklerini vurguladı. Bakan Yerlikaya, operasyonun detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının da destek verdiği bir çalışmanın ürünüdür. Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Batman merkezli olmak üzere Adana, Aydın, Mersin, Hakkâri, Van, Mardin ve İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda; "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyen örgüt üyelerinin yakalandığı belirlendi.

Örgüt üyelerinin sosyal medya üzerinden sahte kiralık Bungalov ev ilanları vererek vatandaşları dolandırdığı, elde ettikleri gelirleri yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktararak izlerini kaybettirmeye çalıştıkları ve toplam 18 bin 635 kişiyi mağdur ettikleri tespit edildi.

MASAK ile koordineli yapılan çalışmalar sonucunda, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması kapsamında toplamda 34 milyon 530 bin TL değerinde işlem hacmine sahip, şüphelilere ait 1.283 banka hesabına el konuldu. Operasyonlarda ruhsatsız tabanca, cep telefonu, sim kartı, banka ve kredi kartları ile diğer dijital materyallere de el konuldu.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamız ile MASAK çalışanlarını tebrik ediyor, başarıları için teşekkür ediyorum. Milletimizin duası sizinle."

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.