TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkeme Dilan ve Engin Polat çifti için kararını verdi: Kaçma Şüphesi var!

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak, azmettiricileri arasında olduğu iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti dahil olmak üzere 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluklarının sürmesine hükmetti

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 00:49
Kaynak: AA
Mahkeme Dilan ve Engin Polat çifti için kararını verdi: Kaçma Şüphesi var!

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezine saldırı davasıyla ilgili hakim karşısına çıkan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırı soruşturması çerçevesinde tutuklu olan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı, müvekkillerinin tutukluluk durumuna itirazda bulundu.

İtirazı inceleyen mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı suçun yasada öngörülen ceza süresi, tutuklu kalınan sürenin bu ceza süresine oranı ve dosyadaki kanıtları değerlendirdikten sonra kaçma şüphesinin varlığına dikkat çekti.

Mahkeme, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ne olmuştu?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat'ın Banu Parlak'ın iş yerine yönelik kurşunlama olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir iddianame düzenledi. İddianamede, Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "silahla tehdit", "mala zarar verme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise "silahla tehdit suçunu azmettirme" ve "mala zarar vermeye azmettirme" suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, diğer sanıklar Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç, Yunus Emre Yıldız ve Sezgin Polat'ın da farklı suçlardan 2 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.