TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lokanta, restoran, kafelerdeki KDV oranlarında yapılan artış vatandaşın cebini yaktı!

27 Nisan tarihli Resmi Gazete'te yayımlanan KDV yönetmeliğindeki değişiklik, bugün itibari ile tüm lokanta, restoran ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerde uygulanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 12:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Lokanta, restoran, kafelerdeki KDV oranlarında yapılan artış vatandaşın cebini yaktı!

27 Nisan tarihli Resmi Gazete'te yayımlanan KDV yönetmeliğindeki değişiklik, bugün itibari ile tüm lokanta, restoran ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerde uygulanmaya başladı. Alkolsüz mekanlarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a alkollü mekanlarda uygulanan yüzde 18 KDV oranı yüzde 20 olarak uygulanmaya başladı. Oranlardaki artışla birlikte hesaplar da şişti.

Temmuz 2023 tarihli uygulama ile kasap, kesimhane gibi işletmeler için KDV oranları yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmişti. Ancak birçok restoran ve lokanta kendilerine kasap, besi yeri gibi göstererek KDV'yi yüzde 1 olarak gösterme yolunu tutmuştu. Ancak yeni değişiklik tebliği ile bu mekanlarda KDV oranlarındaki artış sabitlendi.

Yeni düzenleme ile lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilmesi hedeflendi. Yapılan uygulamalardaki yolsuzluktan habersiz vatandaşlar ise artan fiyatlar karşısında şaşkınlığa uğradı Yayımlanan KDV tebliğine göre hizmet veren lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendileri imalathanelerinde hazırlayıp sattıkları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan satın alarak sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.