Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar hız kesmiyor: Boğa Yakalama Timleri göreve hazır!

İBB, İstanbul'da Kurban Bayramı için özel 'Boğa Yakalama Timleri' kurdu. Bayram süresince kurban etleri hijyenik şekilde paketlenerek dağıtılacak. Toplu ulaşım ücretsiz olacak, temizlik çalışmaları titizlikle yürütülecek

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 16:14
Kaynak: AA
Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar hız kesmiyor: Boğa Yakalama Timleri göreve hazır!

İstanbul'da Kurban Bayramı yaklaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) harekete geçti. Kaçan kurbanlıkların önüne geçmek için özel "Boğa Yakalama Timleri" kuruldu. İBB'nin açıklamasına göre, 16-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan bayram süresince, İstanbulluların rahat bir bayram geçirmesi için önlemler alındı ve ekipler görev başında olacak.

Belediyenin modern tesislerinde kurban satış ve kesim hizmeti verileceği belirtilirken, kesilen kurban etlerinin hijyenik bir şekilde paketlenmesi için 240 bin kurban poşetinin ücretsiz olarak dağıtılacağı duyuruldu.

Kaçan kurbanlıkların yakalanıp sahiplerine teslim edilmesi için oluşturulan "Boğa Yakalama Timleri" ise İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hazır bekleyecek. İhbarlar üzerine harekete geçecek olan ekipler, kentte istenmeyen durumların önüne geçmek için aktif bir şekilde çalışacak.

İSTANBUL’DA BAYRAMDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

Ayrıca, bayram boyunca temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüleceği ve denetimlerin artırılacağı vurgulandı. Bayram süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşımda ücretsiz hizmet verileceği de açıklamanın bir diğer detayı oldu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.