TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulis: Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlığı bırakıyor mu?

Saadet Partisi genel başkanlık değişimi için olağan kongreyi beklemek yerine olağanüstü kongre için hazırlıklara başladı. Olağanüstü kongrenin yapılması planlanan tarih içinse ilk olarak 30 Haziran 2024 işaret edildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 11:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kulis: Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlığı bırakıyor mu?

ODA TV'nin haberine göre Saadet Partisi genel başkanlık değişimi için olağan kongreyi beklemek yerine olağanüstü kongre için hazırlıklara başladı. Olağanüstü kongrenin yapılması planlanan tarih içinse ilk olarak 30 Haziran 2024 işaret edildi.

İlk olarak Kasım ayında yapılacak olan olağan kongre ile görevi bırakacağı ifade edilen Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlığı bırakma sebebi sağlık sorunları olduğu belirtildi.

Parti yetkilileri kongrede Temel Karamollaoğlu yerine kimin aday olacağı konusunda henüz bir isim geçmediğini ve yapılacak olan istişareler sonucunda karar verileceğini ifade etti.

Ancak parti teşkilatlarında İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Birol Aydın ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ömer Abdullah Ayhan olmak üzere iki isim ön plana çıkıyor.

Son olarak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Birol Aydın, Meclis’te yaptığı konuşmalarda hükümeti özellikle ‘Gazze’ konusunda sert şekilde eleştirdiği konuşmalarla gündem olmuştu.

Ömer Abdullah Ayhan ise Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarından olan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Cevat Ayhan’ın oğlu olması ile parti tabanında teveccüh sahibi olan bir isim.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.