TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korkunç cinayete protesto: Öğretmenler derse girmeyecek

İstanbul'da bulunan bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan, okuldan atılan bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürüldü. Bu olay öğretmenler tarafından protesto edilecek ve Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, yarın derslerine girmeyecekler.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
Korkunç cinayete protesto: Öğretmenler derse girmeyecek

Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, İstanbul'daki bir özel lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan uzaklaştırdığı bir yabancı öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesini protesto etmek için yarın ilk derse girmeme kararı aldı. Aynı zamanda, hafta sonuna kadar diğer derslere siyah kokart veya kurdele takarak katılacaklar.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir özel lisede görev yapan müdür İbrahim Oktugan'ın, öğrencinin silahlı saldırısıyla yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

İbrahim oktugan

SİYAH KURDELE TAKACAKLAR

Oktugan için Allah'tan rahmet dileyen açıklamada, ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı mesajı da iletilerek, "Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak, 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. Ayrıca okullarımızda hafta sonuna kadar siyah kokart veya kurdele ile derslere gireceğiz" denildi.

Sendikanın, 2019'da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için hazırladığı ve TBMM'ye sunulan düzenlemenin bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiği vurgulandı.

YETER ARTIK DİYORUZ

Sendika Genel Başkanı Talip Geylan da açıklamada konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

- Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve 'Yeter artık.' diyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve hafta sonuna kadar siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyorum.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.