TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korkmayın çocuklar hepimiz yanınızdayız!

Bayındır’da yaşandığı iddia edilen öğrenciye şiddet ve taciz olayı, sosyal medyanın da gündemine oturdu. “İstismarcı F​.​Ş. en ağır cezayı alsın. Eğitim kurumları istismarcılardan temizlensin” başlıklı imza kampanyası oluşturuldu

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 12:14
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Korkmayın çocuklar hepimiz yanınızdayız!

İzmir’in Bayındır ilçesindeki bir ortaokulda öğrenim gören 12 yaşındaki N.T., iddiaya göre okulda görev yapan Fen Bilgisi Öğretmeni F.Ş. tarafından şiddete maruz kaldığını ve taciz edildiğini ailesine söyledi. Babasının gözetiminde halaları ile yaşayan N.T.’nin durumu bildirmesi üzerine aile, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaşananlar sosyal medyada da geniş yer bulurken, “İstismarcı F​.​Ş. en ağır cezayı alsın. Eğitim kurumları istismarcılardan temizlensin” başlıklı bir imza kampanyası da başlatıldı.

İMZALARINIZLA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor:

“Bizim hikayemiz İzmir Bayındır’da 12 yaşındaki kızımızın öğretmeni F.Ş. tarafından şiddet ve istismar görmesi ile başladı. Sonra anladık ki daha önce de başka bir okuldan aynı sebeplerle sürülmüş. Ceza almaması onu daha da cesaretlendirmiş. Şimdi kendisi açığa alındı ve dava sürecinin takipçisiyiz, en ağır cezayı alana kadar peşini bırakmayacağız. Suçlunun en ağır cezayı alması ve eğitim kurumlarının istismarcılardan temizlenmesi için imzalarınızla desteğinizi bekliyoruz.”

KORKMAYIN ÇOCUKLAR HEPİMİZ YANINIZDAYIZ

Devamında ise “En üzücü kısım bize ulaşan çocuklar, sindirilmiş, ailesi ile konuşmaktan korkan, notum düşer ya da namusuma laf gelir kaygısı ile öğretmenlerin davranışlarına göz yuman çocuklarımız… Türkiye’nin her yerinde okulda, gittiği kurumda hatta aile içinde şiddete ve cinsel istismara maruz kalan her çocuğumuzun yanındayız. Gelin siz de bize destek olun eğitim kurumlarımızı bunlardan temizleyelim, gelecek çocuklar onların güvende olması bizim en önemli görevimiz. İstismarcılara ağır yaptırımlar uygulanmasını, tüm kurumlardan temizlenmelerini sağlayalım, insanlarından nasılsa çıkar ben bulaşmayım korkusu ile susmalarını yenelim gelin düzenlenecek yeni yasalar için, tanıdıklarına güvenen tüm istismarcıların ellerini çocuklarımızın bedeninden çekelim. Korkmayın çocuklar hepimiz yanınızdayız” mesajı verildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.