TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Köle değil hemşireyiz”

Acil servis hemşireleri,  çalışma şartlarının zorluklarına karşı tepkilerini, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik önünde düzenledikleri 1 saatlik oturma eylemi ile ortaya koydu

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2015 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Köle değil hemşireyiz”

SELDA AK

Acil servis hemşireleri  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis önünde toplanarak, Başhekimlik önüne yürüdü.  Burada düzenledikleri,  1 saatlik oturma eylemiyle çalışma koşullarının zorluğunu protesto ettiler. Yapılan eyleme  KESK, Eğitim-SEN, SES, İzmir Müzisyenler Derneği ve Türk Hemşireler  Derneği İzmir Şube Başkanı Süheyla Nergiz de katıldı.

“TALEPLERİMİZİ HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

SES İşyeri Temsilcisi ve Ege Üniversitesi Hastanesi çalışanı Erkan Batmaz yaptığı basın açıklamasında, “Bilindiğiniz üzere geçen hafta Çarşamba günü itibarıyla başlattığımız eylemlilik sürecinin bir devamı olarak bugün yeniden toplanarak, taleplerimizi tekrar tekrar gür bir ses ile haykırmak için yan yana geldik. Bizler Ege Üniversitesi Hastanesi hemşireleri olarak ve özellikle acil servis hemşireleri olarak "KÖLE DEĞİL HEMŞİREYİZ" şiarını benimseyerek, çalışma koşullarımızı ne kadar zor koşullar olduğunu söyledik” ifadelerinde bulundu.

“ÇALIŞMA KOŞULLARINA SON VERMEK İSTİYORUZ”

Hastanede hizmet sunumunun nitelikli olmasında en önemli rollerden birinin hemşireler olduğunu vurgulayan Erkan Batmaz, “Literatürde hemşirelerin çalışma saatleri, vardiyalarının düzenlenmesi, nöbet sayıları, birimdeki hemşire sayıları, birimde yaşanan şiddet gibi birçok çalışma koşulunun hem hasta güvenliğini, hem de hizmet kalitesini doğrudan etkilediği gösterilmiştir. Çalışma koşullarında yaşanan olumsuz deneyimler hemşirelerde tükenmişlik sendromu oluşturmakta, buna bağlı olarak içinden çıkılmaz bir hal oluşturmaktadır. Bu sorunlar karşısında yönetime sunduğumuz talepler yeterince açık ve nettir. Bizler bu talepleri nitelikli bir sağlık hizmeti verebilmek için, ürettiğimiz değerin insan sağlığı olmasından ötürü hiçbir yanlışa mahal verilmemesi için, günden güne daha da kötüleşen çalışma koşullarımız için, hastalarımızı saatlerce acil kapılarında bekletmemek için, teşhisi koyulan hastaların 24 saatten fazla acilde kalmadan birimlere yatırılması için, üst seviyeden döner sermaye hakkımız için ve son olarak köle gibi çalışma koşullarına bir son vermek için alanlardayız’’ dedi.

“SİYAH TİŞÖRTLERİMİZİ ÇIKARTMAYACAĞIZ”

Geçen haftadan bu yana ne yapıldığını sorgulayan Erkan Batmaz, “Geçen haftadan bu yana sorunlarımıza çözüm bulabilmek yerine, bizleri tutanaklarla korkutmaya çalıştılar. Yaptığımızın bir suç olduğunu belirterek bizleri yıldırmaya çalışmaları, irademizi kıramayacak ve biz de eylemlerimizi bitirmeyeceğiz. Geçen haftadan beri eylemimizin bir parçası olan siyah tişört ile çalışma kararımızın hala arkasındayız. Tüm acil servis hemşireleri olarak tüm sorunlarımız çözülünceye kadar siyah tişörtlerimizi çıkarmayacağız. Bu bizim sendikal olarak en doğal hakkımızdır. Birimde hasta ve hasta yakınlarından aldığımız olumlu tepkilerle de dertlerimize ortak olduklarını görmüş olduk’’  dedi.

Haklı taleplerine bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyleyen  Türk Hemşireler  Derneği İzmir Şube Başkanı  Süheyla Nergiz, “Hemşire yetersizliğinden hastalarımıza yeterli bakımı sunamıyoruz . Bu yalnız bizim sorunumuz değil tüm Türkiye’nin sorunu. Ücretlerin artmasını çalışma saatlerinin azaltılmasını ve hemşire kadrosunun artmasını istiyoruz. Temel sorun hemşire kadrosunun yetersizliğinden kaynaklanmaktadır’’ dedi.

İzmir Müzisyenler Derneği’nin şarkıları ve kısa bir tiyatro gösterisi ardından acil servis hemşireleri  1 saatlik oturma eylemine son verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.