TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli Valiliğinden tepki çeken sokak hayvanı kararı: Uyutulacaklar

Kocaeli Valiliği, sosyal medya platformu X üzerinden sokak hayvanları ile ilgili alınacak tedbirler kapsamında bir yazı yayımladı. Yayımlanan yazıda yer alan maddeler içerisinde, “tedavi edilemez, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit edeceği düşünülen hayvanların en az acı veren ve en hızlı ölümünü sağlayan yöntemlerle öldürülmesi” kararı sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 11:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kocaeli Valiliğinden tepki çeken sokak hayvanı kararı: Uyutulacaklar

Dün, Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir karar açıkladı. Açıklanan karara göre başıboş sokak hayvanları konusunda valiliğin uygulamaya aldığı yöntem tepki uyandırdı. 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz imzalı kararda, sahipsiz sokak hayvanlarının insanlar ve diğer canlılara verdiği zararlar vurgulandı. Yapılan duyuruda, “Belediyeler bu madde yürürlüğe girdikten sonra üç yıl süreyle birinci fıkra gereğince hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde beşi oranında kaynak ayırır” ifadeleri ile belediyelere düşen görevler belirtildi.

YERİNE GETİRMEYEN BELEDİYELER HAKKINDA İŞLEM UYGULANACAK

Valilik tarafından yayımlanan karara uygun davranmayan belediyeler hakkında işlem başlatılacağı, “İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, yapılan çalışmalarda asgari standartların yakalanması’ ve ‘hayvan bakımevi yapımı için gerekli çalışmaların ne şekilde yapılacağı’ hususlarında daha önce yazılan yazılarımıza da atıfta bulunulup, yukarıda belirtilen hususlara azami özen ve hassasiyetin gösterilmesi ayrıca gerekli tedbirlerin mevzuatta öngörülen en kısa süre içerisinde alınarak aksamaya mahal verilmemesi hususunda ikazda bulunulmuş, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur” ifadeleri ile açık bir şekilde dile getirildi.

sokak hayvanı

SOKAK HAYVANLARI UYUTULACAK

Kocaeli Valiliği tarafından yayımlanan kararda yer alan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin “Belediyelerin alacağı tedbirler” başlıklı 7. maddesinin (e) bendi sosyal medyada gündeme oturdu ve eleştirilerin odağı haline geldi. “Tedavi edilemez, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit edeceği düşünülen hayvanların en az acı veren ve en hızlı ölümünü sağlayan yöntemlerle öldürülmesi” şeklinde yer alan karar hayvan severleri ayağa kaldırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.