TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Meselelere biraz daha milli bakmak lazım

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Milletimizi daha güçlü yerlere taşıyabilmek hepimizin büyük milletimize olan vazifesidir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Meselelere biraz daha milli bakmak lazım

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Burada ‘Güncel Sorunlar Işığında Kıbrıs ve Geleceği' konulu ilk dersi veren Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi Vatan diye adlandırılan Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve KKTC’nin faaliyetlerine değindi. Konuşmasında, Doğu Akdeniz’e niçin önem verildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Tatar şunları söyledi:

“Doğu Akdeniz'e zaman zaman hep ana vatan, yavru vatan, mavi vatan deriz. Bu 3’lünün bizleri ulusal temelde ne kadar güçlü kıldığını ve potansiyel olarak da sadece mavi vatandaki doğal kaynaklar değil aynı zamanda güvenlik meselelerine bağlı olarak Doğu Akdeniz’de jeostratejik, jeopolitik gelişmeler ile konjonktür değişmekte. Türkiye Cumhuriyeti Libya koridoru, bugün yaşanılan Suriye'deki durum malum, Irak ve bütün bölgedeki birtakım süreçlere baktığımızda bizlerin birliği, beraberliği, aramızdaki kutsal ve kadim bağlar ile milletimizin manevi ve milli değerleriyle gençlerimizin iletişim kanalları ile bu bağları daha güçlü kılmalıyırz. Milletimizi daha güçlü yerlere taşıyabilmek hepimizin büyük milletimize olan vazifesidir diye düşünüyorum” dedi.

“1974’te Mehmetçik'in adaya gelmesiyle tesis edilen barış şu anda son derece güzel gidiyor”

Türk milletinin olaylara daha milli bakması gerektiğini ve bunun gelecek açısından önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, "Meselelere biraz daha milli bakmak lazım. Halklar kardeştir, biz bir arada yaşayabiliriz. Bizim artık öyle bir barışımız vardır ki 1974’te Mehmetçik'in adaya gelmesiyle tesis edilen barış şu anda son derece güzel gidiyor. Onun için mücadeleye devam diyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Tatar’a AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından akademisyen cübbesi giydirilip, Fahri Doktora belgesi takdim edilirken, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından da günün anısına hediye takdim edildi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - KKTC Cumhurbaşkanı Tatar İsrail’i EOKA’ya benzetti

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.