TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka Belediyesi sadece laf üretiyor

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu Karşıyaka'yı belediyesinin iş değil sadece söz ürettiğini ve vatandaşında bu durumun farkında olarak seçimlerde oy kullanacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka Belediyesi sadece laf üretiyor

NİLGÜN TAZE

Karşıyaka ilçe başkanlığı olarak neler yapıyorsunuz?

İlk olarak mahalle yönetimlerini oluşturmakla başladık işe ve mahalle yönetim kurullarının tamamını oluşturduk. Şu an hepsi aktif çalışır durumda. Aynı zamanda sandık yönetim kurullarımızı da oluşturmaya başladık. Sandık görevlilerimizin yüzde 85'i tamamlandı. 3 ana kademe, 3 kadın kollarımız 3 de gençlik kollarımızdan olmak üzere sandık yönetim kurullarımız ise 9 kişiden oluşuyor.   Sandık yönetimimizin görevi ise seçim süreci içerisinde

seçim gününe kadar o sandıkta oy kullanan seçmenlerle birebir iletişim kurmak. Seçmenlerimizin gerek düğünlerine, gerek cenazelerine, etkinliklerine katılarak seçmenlerimizin gönlüne girmek için çalışacaklar. Sokakta beraber çalışacak, komşusuyla iletişim kuracak, amacımız bu. Açıkçası şu an yoğunlaştığımız tek konu bu.

Karşıyaka'nın sizce temel problemleri nelerdir?

Karşıyaka'nın sayısız problemleri var. Karşıyaka'da her şeyi çözmüş algısı yaratılmak istense de aslında öyle değil.  Örneğin Karşıya için spor kenti Karşıyaka diyoruz. 100 yıllık tarihi olan bir spor kulübünün daha hala bir stadı yok.  Herkes tarafından bilinildiği gibi stadın projesi yapıldı, onaylandı. Tam müteahhit işe başlayacaktı ki Karşıya belediyesi dava açtı ve stat projesini farklı farklı adresler göstererek, başka yerlere dikkat çekerek kamu oyunu yanlış yönlendirdiler. Belediye olarak ellerinden geldiğince yanlış algı yaratma niyeti içindeler. Ancak tüm bu engellemelere rağmen biz bu stadı yapacağız. Karar verilmiştir. Karşı yaka belediye başkanı kendi spor kulübüne dava açan bir belediye başkanı olarak tarihe geçti.

İkinci olarak yat limanı projemiz var. Karşıyaka'nın esnafı her yıl sürekli el değiştirmek zorunda kalıyor.  Çarşıda bir tane market kalmadı. Hepsi çarşıdan kaçtı.

Neden? Çünkü çarşıda bir hareketlilik yok. Bununla ilgili belediyenin maalesef her hangi bir çalışması da söz konusu değil.

Sizce çarşıyı canlandırmak için neler yapılabilir?

Her şeyden önce mevcut fiziki yapılanmayı değiştirebilir. Bir istiklal caddesi nasıl canlı ve hareketliyse aynı şeyi burada da yapabilirler. Ayda bir gün alış veriş günleri düzenliyorlar ve ayda bir günle ekonomiyi canlandıramazsınız. Markaları çekecek, cazip hale getirecek

projeler üretilmesi gerekiyor.  Buda yerel yönetimlerin işi. İşte biz bu yönde yat limanı yapılmasını önerdik. Karşıyaka'ya varlıklı insanlar gelsinler. Böylece kendiliğinden ekonomiye canlılık gelir. Maalesef yat imanı projemize de karşı çıktılar. Spor komplekslerinin yapılması da gerekiyor.  Belediye buna öncü olabilir ancak bu konuda bir hayalleri vizyonları yok. Hizmet sevdaları da yok. Sadece laf üretiyorlar. Amatör spor kulüplerine destek olma konusunda yerel yönetimlerin ciddi olanakları var. Bu payların da arttırılması gerekiyor ancak buda arttırılmış değil. Mecliste transfer yasağının kaldırıldığı söylendi ama öyle bir şey olmadığı da ortaya çıktı. Belediye meclis üyeleri yanlış bilgilendirilmiş oldu. Karşıyaka belediye başkanımızın çalışmalarını biraz daha somut verilerle yapması gerekiyor. Karşıyaka'ya bir eser kazandırmak istiyorsa önce somut projeler getirecek. Bu projelerin yapılabilirliğini mecliste tartışacağız. Karşıyaka’da ki engelli vatandaşlarımızın maalesef kaldırımlarda yürüyemediğini de görüyoruz. Bunlar biz seçilirsek hemen hayata geçirebileceğimiz projeler. Örneğin Karşıyaka'da en büyük handikaplardan bir tanesi de otopark sorunudur. Bizim otoparklarla ilgili sökülüp başka yerlere demonte edebilen otopark projelerimiz var. . bunlar çok katlı, çelik otoparklar. Karşıyaka'nın iç kısımlarında arsalar olduğunu biliyoruz. Bu boş, atıl olan arsalara otoparklar kurulabilir. Demonte edebilen bu otoparklar 4 yıl sonra başka bir yere taşınabilir ve yerleştirildiği arsa başka amaçla için kullanılabilir. Bu çok faydalı bir proje. Biz önerge veriyoruz belediye meclisine ancak önergelerimiz hiçbir şekilde kabul görmüyor. Fayda taşıyan önergelerimize hep muhalefet önergesi olarak bakılıyor. Yine bildiğimiz kadarıyla Karşıyaka'da geri dönüşüm işi yapan 150 kadar çalışan var. Geri dönüşüm ekonomiye ciddi kaynak arttıran bir hizmet. Yine verdiğimiz önergede bu insanlarımıza tek tip kıyafet giydirmek ve tek tip araba vermek istedik. Her gün çöplerin içinden kazanç sağladıkları için vücutlarını temiz tutmalarını sağlayacak yoğurt yada ayran verelim dedik. Bu şekilde zehirden de korumuş oluruz kendilerini. Ayrıca mümkün olabiliyorsa SGK’larını yaptıralım  istedik. Muhteşem bir proje denildi ancak projemizi dikkate bile almadılar. Hâlbuki bu proje bir sosyal belediyecilik örneğiydi. Çok demokratım diyen bir belediye başkanımız var sağ olsun. Katılımcı bir belediyeyiz diyor ama sözde. Sözde belediyecilik olmaz.

Başbakan Davutoğlu'nun İzmir'de başbakanlık ofisi açmak istemesiyle ilgili bir açıklaması oldu? Sizce İzmir'de istenilen sonuçlar alınmasa da bu ofis açılır mı?

Şunu net bir şekilde ifade edelim. AK Parti olarak biz ne söz verdiysek hepsini yaptık. Bizde söz namustur. Sayın başbakanımız da buraya gerek İzmir'de yapılacak statlarla ilgili gerekse başbakanlık ofisiyle ilgili net bir şekilde mesajını vermiştir. Seçimde alınacak oy oranı ile ilgili değildir. İkinci başbakanlık ofisi İstanbul'da mevcut, 3. ofiste İzmir'de açılacak. Başbakanımız bize bu müjdeyi verdi.

Cem evlerinin ibadethanelere dönüştürülmesi ile ilgili tartışmalar oldu. Bu konu hakkında ve olumlu oy veren Ersin Güngör hakkında neler söylemek istersiniz?

Biz cem evlerine karşı değiliz. Alevi vatandaşlarımızla ilgili alevi açılımını yapan bizim hükümetimizdi. Bu konuda çalışma yapan ve ciddi bir mesafe kat eden yine bizim hükümetimiz. Türkiye'de barışa birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Alevi vatandaşlarımız ve biz etle tırnak gibiyiz. Onların inançlarıyla, yaşam tarzlarıyla asla bizim bir sorunumuz yok.

Sayın Kılıçdaroğlu belediye meclislerine direkt ahimden çıkan karar doğrultusunda meclis kararı alarak cem evlerinin ibadethane statüsü kazanmasını sağlayabilirmiş. Böyle bir şey olabilir mi sizce? Bu iş TBMM'nin işidir. İlçe belediyelerinin görevi değildir.  Bu sadece alevi vatandaşlarımız üzerinden siyaset yapmak için bir popülist politika yöntemi. Bunu doğru bulmuyoruz. Kaldı ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun 2012 yılında Alevilik din değildir diye bir açıklama yapmış ve aynen şunları söylüyor: ‘Alevilik Müslümanlığın bir parçasıdır. Aynı Allah peygamber ve kitaba inanıyorsunuz. Ben dinin siyasette kullanılmasını istemem.

Hiç kimsenin elinde bir başkasının inancını ölçebilecek bir terazide yoktur. O halde Allah ile kul arasındaki o manevi yüce duyguya özellikle bir siyasetçinin girmesi hiç doğru değildir. Herkes kendi inancını özgürce yaşama hakkına sahiptir. Din alanını okur, öğrenir, uygularız ancak bu alanı siyasete alet ettirmememleyiz.’  Bu sözleri Kılıçdaroğlu söylemiş. Peki bugün belediye meclislerinde yaşanan olaylar nedir? Sözlerinin tam tersi. TBMM'nin alması gereken

bir kararı bugün yerele taşıyan bir anlayış egemen bunu kesinlikle doğru bulmuyoruz.

İzmir'i hem siyasi hem de verilen hizmetler olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

İzmir demokratik bir kenttir. Hiçbir zaman onların ifadesiyle CHP'nin kalesi olmamıştır. Kaldı ki bizim aldığımız oy oranı ile CHP'nin aldığı oy oranı arasında çok fazla bir fark yoktur. Ben önümüzdeki 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde İzmir'de birinci parti olacağımıza inanıyorum.

Seçimlerde sizce neler olur?

Seçmenin sağ duyulu olacağına inanıyorum. Seçmen iş bilmez, hizmet etme ruhundan yoksun, projeleri olmayan bir kent istemiyor. Artık hizmet almak istiyor. Başbakanımızın ifade ettiği gibi İzmir çok önemli bir kent. İzmir'in üçüncü büyük kenti. Dolayısıyla yapılan Çandarlı limanının ne kadar önemli bir hizmet olduğunu herkes biliyor. Yine bizim yaptığımız en büyük hizmetlerden bir tanesi de Türkiye’nin en modernize edilmiş iç hatlar terminali oldu. Ayrıca sayısız projelerimiz var. Bu projelerin takibinin yapılması İzmir'e verilen önemi gösterir. İzmir biliyorsunuz arsenik su içiyordu. Gördes barajından buraya taşınan su ile su sorununu da çözmüş olduk. Bunu da bizim hükümetimiz yaptı.

Bu seçimlerde sizce AK Parti milletvekili sayısında artış olur mu?

AK Parti milletvekili sayısında artış olacak. Bu konuda ben seçmenimizin bu şekilde karar vereceğine inanıyorum. Bizim 11 milletvekilimiz var İzmir’de. Bu sayının 13-14’e çıkacağını tahmin ediyorum.

CHP'nin şansı?

Seçmenlerimiz gündemi çok iyi takip ediyorlar. Bakıyorlar. Karşıyaka’da yapılanlar yapılmayanlar, taahhüt edilenler takip ediliyor. Kaç ay geçti hala elle tutulur bir hizmet yok. Peki 4 yıl içinde ne yapacaksınız? diye sorduğumuzda da bununla ilgili bir cevap alamıyoruz. Seçmen  bunları kendi iç dünyasında değerlendirip karar verecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.