TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabük'te asansör arızalanınca aylarca evde mahsur kaldı

Karabük'te, bedensel ve konuşma engelli olan Ömer Tümen, evine yapılan asansörün 8 aydır arızalı olması sebebiyle evinde mahsur kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 20:35
Kaynak: İHA
Karabük'te asansör arızalanınca aylarca evde mahsur kaldı

Karabük Köyü Mahallesi'nde yaşayan Nurettin Tümen, küçük yaşta geçirdiği bir nöbetin ardından yürüme ve konuşma yetisini kaybeden oğlu Ömer için 20 yıl önce evlerine bir asansör yaptırdı. Bu asansör, yıllardır Ömer'in rahatça dışarı çıkmasını sağlıyordu. Ancak 8 ay önce asansör arızalandı ve maddi sıkıntılar nedeniyle tamir edilemediği için Ömer Tümen, evde mahsur kaldı.

Nurettin Tümen, 2002 yılında kurulan asansör sayesinde oğlunu kolayca dışarı çıkarabildiğini ifade ederek, "Dışarıda birlikte dolaşıyorduk. 8 ay önce asansör bozuldu ve o günden beri Ömer'i yukarıya aşağıya taşıyamıyorum. Ömer, balkona hapsolmuş durumda. Onu dışarı çıkaramadığım için üzülüyorum. Dışarı çıktığımda bana 'Baba, nereye gidiyorsun?' dediğinde içim acıyor." şeklinde konuştu.

Asansörü tamir ettirmek için maddi gücünün yetmediğini dile getiren Tümen, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle durum böyle kaldı. Allah'ın rızası için yardım bekliyoruz. Asansör arızalandığında, durumu Karabük'teki ilgili birimlere ve kişilere ilettim, ancak bize kimse yardım eli uzatmadı." şeklinde konuştu.

Tümen, asansör için gerekli malzemelerin bir firmadan Sakarya'dan gönderildiğini ancak bunları takacak maddi güçlerinin olmadığını belirterek, "Hiç kimse gelip montaj yapmıyor. Baba olarak ben de endişeleniyorum. Çocuğumun merdivenleri nasıl inip çıktığını düşünüyorum." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.