TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli Milletvekilleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamının 52’nci yılında andı

İzmirli Milletvekilleri, Av. Deniz Yücel ve Gökçe Gökçen, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı idamlarının 52’nci yılında andı

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 14:06
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
İzmirli Milletvekilleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamının 52’nci yılında andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel ve CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idamlarının 52’nci yılında andı.

GÖKÇE GÖKÇEN: BUGÜN DE TARİHİ TERSTEN YAZMAYA KALKIŞANLARA KARŞI GENÇLER VAR

İzmir Milletvekili Gökçen, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idamlarının 52’nci yılında Ulucanlar Cezaevi önünde andı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gökçen, “Bir Hıdrellez gecesinden bugüne, birileri gençleri düşman edinerek devletini koruduğunu zanneder, birileri tarihi başka türlü yazmaya kalkışır. O günden bugüne tam 52 yıl geçmiş, fidanlar bizden alınmış, fakat tarihi gençler yazmıştır. Bugün de tarihi tersten yazmaya kalkışanlara karşı gençler var, hakikat var. Ulucanlar Cezaevi önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andık” sözlerine yer verdi.

AV. DENİZ YÜCEL: MÜCADELELERİ, MÜCADELEMİZE IŞIK TUTUYOR

Av. Yücel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının vefatına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Emperyalizme karşı sürdürdükleri ‘Tam Bağımsız Türkiye’ mücadelesinde gözlerini kırpmadan ölüme giden, idam sehpasında ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ diyen devrim şehitlerimiz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın saygıyla anıyorum. Mücadeleleri, mücadelemize ışık tutuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.