İzmirli başkanlar Sivas Katliamını 31’inci yıl dönümünde andı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nin yakılması sonucunda 35 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 31’inci yıl dönümünde, İzmirli belediye başkanları yaşamını yitirenleri andı

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 10:24
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
İzmirli başkanlar Sivas Katliamını 31’inci yıl dönümünde andı

Muhabir- Merve Ağrıç / Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında, Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 35 kişi hayatını kaybetmişti. Madımak katliamının 31’inci yıl dönümünde İzmirli belediye başkanları, yaşamını yitirenleri anarak bu acı olayı unutmadıklarını vurguladılar. 

MUTLU: 31 YILDIR YÜREĞİMİZ MADIMAK’TA KAYBETTİĞİMİZ CANLARIMIZ İÇİN YANIYOR

‘Şu Sivas'ın elinde sazım çalınmaz. Güllerim yandı, yüreğim dayanmaz’ sözleriyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “31 yıldır yüreğimiz Madımak’ta kaybettiğimiz canlarımız için yanıyor. Katledilen aydınlarımızı, sanatçılarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı; Madımak’ta yitirdiğimiz 35 canımızı hiç unutmadık, unutturmayacağız. Saygı ve özlemle” ifadelerini kullandı.

IŞIK: NE ADALET YERİNİ BULDU NE DE YARAMIZ KABUK BAĞLADI

Türkiye tarihinin en karanlık günlerinden biri olduğunu vurgulayan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Dinmeyen acımızdır 2 Temmuz 1993! 31 yıldır ne adalet yerini buldu ne de yaramız kabuk bağladı. Madımak'ın ateşi hala yüreğimizi yakıyor. Sivas Katliamında yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla ve özlemle anıyorum” sözlerine yer verdi.

KINAY: KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ

İnsanlık suçlarında zaman aşımının olmayacağını dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, “2 Temmuz 1993 Sivas... 35 Can Yakıldı... Yanan aydınlarımızdı, aydınlığımızdı, umudumuz, geleceğimizdi, insanlığımızdı, yanan bizdik... 31 yıl oldu Madımak hala yanıyor... Karanlık, cehalet, yakanlar, cesaret verenler, savunanlar, avukatlığını yapanlar, alkışlayanlar, aklayanlar hala aramızda... İnsanlık suçlarının zaman aşımı olmaz... 31 yıl oldu... Sözümüz değişmiyor... Unutmadık! Unutmayacağız! Unutturmayacağız! Ama sözler yetmiyor. Karanlığa, yobazlığa, zorbalığa karşı aydınlığı, özgürlüğü, umudu, birlikteliği güçlendirmek için sesimizi büyütecek, karanlığa teslim olmayacağız” dedi.

DUMAN: ACISI İLE ZİHNİMİZDEN SİLEMEYECEĞİMİZ BİR GÜN

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ise yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi: “Hatırlamak istemediğimiz ama acısı ile zihnimizden ve belleğimizden silemeyeceğimiz bir gün... Tarihin karanlık günü Madımak Katliamında kaybettiğimiz canlarımızı unutmadık, unutmayacağız.”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise Mahsuni Şerif’in ‘Verdiğiniz bu duman sanma ki bizi boğar bir Pir Sultan kurban olur binlerce Pir Sultan gelir’ sözüyle ve ‘Yitirdiğimiz canların anısına’ notuyla paylaşımda bulundu. 

Üzerinden geçen yıllara rağmen biz bu acıyı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Madımak Katliamında hayatını kaybeden tüm vatandaşları rahmetle andı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.