İYİ Partili Milletvekili’ne yasak av cezası: Kaçtı ama cezadan kurtulamadı

Tunceli'de yaban keçisi avlayan, aralarında İyi Parti Konya Milletvekili Ünal Kahraman'ın da yer aldığı 4 kişiye toplamda 650 bin lira para cezası uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2024 11:54
Kaynak: İHA
https://www.ilksesgazetesi.com
İYİ Partili Milletvekili’ne yasak av cezası: Kaçtı ama cezadan kurtulamadı

Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Kolonkaya köyünde, jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kaçak yaban keçisi avlayan aralarında İyi Parti Konya Milletvekili Ünal Kahraman'ın da bulunduğu 4 kişiye toplamda 650 bin lira para cezası uygulandı.

Ekipler, Elazığ yönünden kaçak avcılık yaptığı tespit edilen kişilere yönelik harekete geçti. Doğa koruma ekipleri karadan, jandarma ise Keban Barajı'ndan botla bölgeye doğru ilerledi. Şüpheliler jandarmayı fark edince kaçmaya başladı, ancak ekiplerin ısrarlı takibi sonucu bot durduruldu.

Milletvekili Ünal Kahraman, milletvekili olduğunu belirterek arama yapılamayacağını ifade etti. Bunun üzerine jandarma, savcıya başvurdu ve alınan arama izniyle botta yapılan incelemede olayda kullanılan bir silah bulundu. Olayla ilgili tutanak tutulurken, söz konusu şahıslara 650 bin lira para cezası uygulandı. Ayrıca, köylülerin bölgede başka bir vurulan yaban keçisi gördüklerini bildirmeleri üzerine yapılan incelemeler devam ediyor.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatıyla yaban hayatı koruma önlemleri artırılırken, iki gün önce yaban keçisi avlayan ve dronla tespit edilen şahıslara ise 1 milyon 300 bin lira ceza kesilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.