TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’un simgesi kız kulesi bir ay önce açılmıştı yeniden kapatılıyor

2 yıl restorasyonu süren Kız Kulesi’nin yeniden kapanması gündeme geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 13:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
İstanbul’un simgesi kız kulesi bir ay önce açılmıştı yeniden kapatılıyor

İstanbul’un simgesel yapılarından Kız Kulesi’nde 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları, 2023 yılında başarıyla tamamlanmıştı.Tarihi yapının ziyarete açılması ise, beklenenin aksine, 2024 yılına sarktı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya göre, adada yapılacak olan kontrol çalışmaları nedeniyle Kız Kulesi, ziyaretçilere bir haftalığına kapılarını kapatacak.

2023 yılında restorasyonun tamamlanmasının ardından, Kız Kulesi 11 Mayıs’ta muhteşem bir lazer gösterisi eşliğinde ziyarete açıldı. Ancak, Kız Kulesi Müzesi’nin resmi açılışı 1 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti. Müze, kısa süre önce ziyaretçilerini ağırlamaya başlamışken, yeni bir gelişme yaşandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün resmi X hesabından yapılan duyuruda, “Kız Kulesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından adada gerçekleştirilecek olan kontrol çalışmaları için 24-30 Nisan 2024 tarihleri arasında geçici olarak ziyarete kapatılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bu süre zarfında, ziyaretçilerin anlayışına sığınılarak, Kız Kulesi’nin tarihi dokusunun korunması ve güvenliğinin sağlanması adına gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.