TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul trafiğinde yeni dönem: 1 Nisan'da başlıyor

1 Nisan'dan itibaren İstanbul'da elektrikli metrobüslerin test sürüşleri başlayacak. Bu elektrikli metrobüsler, 420 yolcu kapasitesine sahiptir. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 14:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
İstanbul trafiğinde yeni dönem: 1 Nisan'da başlıyor

İstanbul'da 1 Nisan itibari ile metrobüsler için yeni dönem başlıyor. Elektrikli metrobüslerin İstanbul trafiğine karışacağı yeni dönem ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. İşte detaylar...

YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, Beylikdüzü'nden Kadıköy'e kadar uzanan 52 kilometrelik hat boyunca hizmet veren metrobüs, günde yaklaşık olarak 1 milyon yolcu taşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattındaki yoğunluğu azaltmak için çeşitli yatırımlar yapıyor. Bu çerçevede, çevreci ve yüksek teknolojiyle donatılmış tamamen elektrikli metrobüslerin test sürüşlerine 1 Nisan'da başlanacak. Bu yeni elektrikli metrobüsler, 100 bin kilometrede 2,5 milyon lira yakıt tasarrufu sağlıyor.

Elektrikli metrobüs, dizel metrobüslere göre yüzde 60 daha fazla yakıt tasarrufu sağlayarak çevreye duyarlı bir alternatif sunuyor. 420 yolcu kapasiteli olan bu metrobüsler, sessiz bir şekilde çalışarak şehirdeki gürültü kirliliğini azaltacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.