TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara ceza gibi masraflar!

Anayasa’ya açıkça aykırı olarak alınan kararlara karşı kadınların hukuk mücadelesinin devam ettiğini kaydeden EŞİK, İstanbul Sözleşmesi ile 6284 sayılı yasayı işaret etti

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:02
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara ceza gibi masraflar!

EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu, yaptığı yazılı bir açıklama ile yeniden İstanbul Sözleşmesi’ne ve 6284 sayılı yasaya dikkat çekti.

İstanbul Sözleşmesi’nin tüm içeriğinin Anayasa’nın 90. Maddesi, 6284 sayılı yasadaki atıf ve 6251 sayılı onay kanunu ve nedeniyle halen yürürlükte olduğunu kaydeden EŞİK, “Asla Vazgeçmiyoruz.  İktidar ya da muhalefet fark etmez, ilgili tüm kişi ve kurumları sözleşmeyi uygulamaya ve kadın hareketi ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” dedi.

KADIN KATLİAMI CİNS KIRIM BOYUTLARINA ULAŞTI

Yapılan açıklamada, “Türkiye’yi İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarma konusunda atılan ilk adım olan, Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Mart 2021’de imzaladığı Cumhurbaşkanı kararının üzerinden 3 yıl geçti. Devletin kadına ve çocuklara karşı şiddetle mücadeleden ve evrensel insan hakları hukukundan vazgeçtiğinin ilanı olan bu karar aynı zamanda ‘kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, fıtrata aykırı’ cümlesinin hayata geçirildiği dev adımlardan biriydi. Anayasa’ya açıkça aykırı olarak alınan bu karara karşı kadınların hukuk mücadelesi devam ediyor. 3 yılda binlerce kadın ağır şiddetlere maruz kaldı, yüzlerce kadın katledildi, kim bilir kaç çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı. Sadece basına yansıyanları bildiğimiz kadın katliamı cins kırım boyutlarına ulaştı. Çocukları cinsel istismardan ve uyuşturucudan korumak için hiçbir şey yapmayanlar bir yandan laik eğitimin kalan kırıntılarını da yok etmenin telaşındayken diğer yandan İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara ceza gibi masraflar çıkarıyor” denildi.

ASLA VAZGEÇMİYORUZ!

Devamında ise “EŞİK olarak bu davaları Anayasa Mahkemesi ve sonrasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşımakta bir an bile tereddüt etmeyeceğiz. Bu yolda bizimle birlikte yürüyecek herkese hukuki danışmanlık vermek ve avukatlık yapmak için hazırız. Şu bağlantıda sürece dair biriken tüm bilgilerimiz var. Dünya ve Türkiye kamuoyu önünde hatırlatmak isteriz ki, kadına karşı şiddetle mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nin tüm içeriği Anayasa’nın 90. Maddesi, 6284 sayılı yasadaki atıf ve 6251 sayılı onay kanunu ve nedeniyle halen yürürlükte! Asla Vazgeçmiyoruz.  İktidar ya da muhalefet fark etmez, ilgili tüm kişi ve kurumları sözleşmeyi uygulamaya ve kadın hareketi ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” sözleri yer aldı.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.