TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Havalimanı’nda tatil yoğunluğu devam ediyor

Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde, tatil bölgelerinde ve yurt dışında geçirmek isteyenler, tatilin ikinci gününde de İstanbul Havalimanı'nda yoğunluğa sebep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 14:15
Kaynak: İHA
İstanbul Havalimanı’nda tatil yoğunluğu devam ediyor

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, tatili İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, tatilin ikinci gününde de yolculuklarına devam ediyor. Uçuşların yoğun olduğu özellikle öğle saatlerinde havalimanı personeli, yolcuların sorunsuz bir seyahat geçirmesi için ek önlemler alıyor. Güvenlik kontrollerini tamamlayan yolcular, terminale girdikten sonra iç ve dış hat kontuarlarında bilet ve valiz işlemlerini yapmak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Çocuklu aileler, vakit kaybetmemeleri için kendilerine ayrılan özel bölümden geçirilirken, İGA ekipleri kuyruk oluşmasını önlemek için terminal binası girişindeki x-ray kontrol noktaları ile kapıları açık tutarak yolcuların bu noktalardan hızlı geçişlerini sağlıyor. Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali'ndeki tüm pasaport bankolarını açık tutan polisler, bazı vatandaşları e-pasaport bankolarına yönlendirerek, onlara yardımcı olarak yolcu kuyruklarının oluşmasını engelliyor.

Özellikle yurt dışı tatili tercih eden yolcuların yoğunluğu nedeniyle, yurt dışı harcı pulu veren makinelerin önünde kalabalık oluştu. Tatil için memleketlerine gidenlerden Ayhan Başar, "Muş Bulanık'a gidiyorum. Biletleri bir hafta öncesinden aldım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Dönüş biletimi de önceden almıştım zaten. Allah herkese iyi bayramlar nasip etsin, ben de herkese iyi bayramlar diliyorum" dedi.

Tatil için Şırnak'a giden Abdurrezzak Alioğlu ise, "Ailemi ziyaret etmek için Silopi'ye gidiyorum. Biletimi bir ay öncesinden aldım. Otobüs bilet fiyatları da bence gayet normal" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.