TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da hayvan kaçakçılığı operasyonu: Baskınlarda yavru timsah, yılan, maymun, kuş gibi 565 egzotik hayvan ele geçirildi!

İstanbul polisince çeşitli tarihlerde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, ticareti yasak olan 565 egzotik hayvan ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 13:27
Kaynak: İHA
İstanbul'da hayvan kaçakçılığı operasyonu:  Baskınlarda yavru timsah, yılan, maymun, kuş gibi 565 egzotik hayvan ele geçirildi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet” eden kişilere yönelik operasyonlarını sürdürdü.

Emniyet ekipleri, 11 şüpheli hakkında mahkeme kararı alarak, yasadışı hayvan ticaretinden elde edilen gelirin izini sürdü. Türkiye Bankalar Birliği ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) çalışması yapan polis, soruşturma kapsamında ilk olarak 17 Ocak'tan itibaren gerçekleştirilen teknik ve fiziki takip sonucunda 30 ayrı ara yakalama gerçekleştirdi.

Çalışmaların devamında 29 Nisan’da İstanbul merkezli 15 ilde belirlenen 1 işyeri, 2 depo ve 39 farklı eve daha eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve 1 çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ve bir tabanca ele geçirildi. Ara yakalamalarla beraber toplamda 36 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan ve “CITES Sözleşmesine Aykırılık” suçlarından işlem gören şüphelilerin 27’si serbest bırakıldı. Geri kalan 9 kaçakçının ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve yarın adliyeye sevk edilmelerinin beklendiği öğrenildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.