TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da Gazze Savaşında Hakikat Mücadelesi sempozyumuna yoğun ilgi

İstanbul'da, "Gazze Savaşında Hakikat Mücadelesi: Şiddet, Dezenformasyon, Sansür" başlıklı uluslararası sempozyum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 14:12
Kaynak: AA
İstanbul'da Gazze Savaşında Hakikat Mücadelesi sempozyumuna yoğun ilgi

İstanbul'daki bir otelde gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye ve dünya genelinden akademisyenler, basın mensupları ve diğer konuklar katıldı. Sempozyumda, Gazze'deki insanlık dramıyla batı medyasının ilgisizliği ve basın özgürlüğüne yönelik baskılar gibi konular ele alındı. Ayrıca, Gazze'de yaşanan trajediyi ve basının karşılaştığı zorlukları gösteren bir video sunumu yapıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, "İsrail, Gazze'ye ve Filistin halkına karşı korkunç suçlar işlemeye devam ediyor. Ailelerimiz en temel yaşam ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. İsrail'in hedefi, insanları zorla yerlerinden etmek ve bu durum yıllardır devam ediyor." ifadelerini kullandı. Mustafa, Gazze'ye insani yardımın önemine vurgu yaparak çatışmaların sona ermesi ve İsrail'in savaş suçlarının cezalandırılması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, İsrail'in dezenformasyonlarına karşı verdiği mücadeleye teşekkür etti.

Ayrıca, İsrail'in saldırıları sonucunda birçok tanıdığını kaybeden Al Araby TV Gazze Muhabiri Ahmad al Batta da video mesajında, Gazze'deki hayatta kalma ve haber yapma zorluklarını anlattı. Al Batta, dünyaya seslerini duyurmak ve izleyicilere gerçekleri aktarmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı ve Al Araby TV'ye desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.