TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da 3 bin 350 davulcu sahur için ayakta olacak

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, İstanbul'un 964 mahallesinde bu Ramazan'da yaklaşık 3 bin 350 davulcunun görev yapacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 14:33
Kaynak: AA
İstanbul'da 3 bin 350 davulcu sahur için ayakta olacak

Aykut, yaptığı açıklamada, 11 ayın sultanı Ramazan'ın, geçmişten günümüze kadar birçok geleneği bünyesinde barındırdığını vurguladı.

Davulla sahura kaldırmanın bu geleneklerden biri olduğunu belirten Aykut, bu özel geleneğin Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir uygulama olduğunu dile getirdi. Bu geleneğin hala yaşatılmasının vatandaşları mutlu ettiğini söyleyen Aykut, İstanbul'da her Ramazan'da olduğu gibi bu yıl da davulcuların görev alacağını bildirdi.

Aykut, davulcuların Ramazan boyunca vatandaşları sahura kaldırmak için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle muhtarlarının kontrolünde eğitim aldıklarını ve Ramazan'ın başlamasını dört gözle beklediklerini ifade etti.

Aykut, muhtarların davulcuların giyeceği kıyafetten, söyleyeceği manilere kadar tüm hazırlık sürecini titizlikle takip ettiğini belirtti.

"Davulcuları belirlerken muhtarlarımız belirli kriterlere dikkat ediyorlar. Örneğin, bir mahallede davulculuk yapacak kişilerin o bölgede ikamet etmesi gerekiyor. Ayrıca, bu kişilerin daha önce aynı mahallede davulculuk yapmış olmalarına da önem veriyoruz. Davulculuk yapacak kişilerin Ramazan'ın kültürüne uygun kıyafetler giymelerini istiyor ve bunun takibini yapıyoruz. Davulcularımız Ramazan'ın gelmesinden dolayı çok mutlu ve heyecanlılar. İstanbul'da 964 mahallemiz bulunuyor ve bu Ramazan'da kent genelinde yaklaşık 3 bin 350 davulcu görev yapacak. Ramazan davulculuğu sokaklarımıza şenlik havası getiriyor. Bu geleneğin devam etmesine katkı sağladığımız için mutluyuz."

Aykut, muhtarların Ramazan boyunca davulcuları denetleyeceğini vurgulayarak, davulcuların yakalarında muhtarlıkça onaylanmış kartlarını taşımalarının önemli olduğunu belirtti.

Vatandaşların yaka kartı olmayan, korsan davulculara karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Aykut, "Ramazan davulculuğu yılda bir kez gerçekleşen bir faaliyettir. Ramazan davulcusuna vatandaşlarımız genellikle ramazan davulu bahşişi verirler. Ancak korsan davulcular, görevini özveriyle yapan meslektaşlarımızı mağdur edebilirler. Davulcular genellikle ilk 15 gün davul çalar, ardından kapı kapı dolaşıp bahşiş toplarlar. Bayram günlerinde ise tekrar kapıları çalarlar." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.