TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki CEO’nun krize yaklaşımı… Üniversitelerde marka iletişim derslerinde örnek olacak bir konu! Markalarda kriz nasıl çözülür?

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu”nun sosyal medyada  bir vatandaşa yaklaşımı ile Cem Boyner’in yaklaşım tarzı gündem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 14:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
İki CEO’nun krize yaklaşımı… Üniversitelerde marka iletişim derslerinde örnek olacak bir konu! Markalarda kriz nasıl çözülür?

Patiswiss CEO’su  Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun kriz çözerken vatandaşa hakaret ve tehdit ile gündeme gelirken Cem Boyner’in ise paylaşımların kendisinin görüşleri ile çok önemli bir kısmının uyuşmadığını ifade etti.

  Cem Boyner böylece üniversitelerin marka iletişim bölümlerine örnek olacak bir ders verdi.

Sosyal medyada Cem Boyner’in adını kullanarak parodi bir hesap açan kullanıcı, Cem Boyner’in ağzından bir gönderi paylaştı.

 Paradi hesabın paylaşımı krize neden olan olurken Cem Boyner’den gelen resmi açıklama ile kriz çözüldü.

Cem Boyner'in açıklaması şu şeklide :

Değerli X kullanıcısı @cemboyner0 Benim ismimle bir parodi hesabı açmış olduğunuzu bir arkadaşımın uyarısıyla fark ettim. Sonrasında bu hesabı inceledim. Hesaba sabitlediğiniz tweet’te her ne kadar benimle neden bir “bağ” kurmuş olduğunuzu ortaya koyuyorsanız da maalesef paylaşımlarınızın çok önemli bir kısmı benim görüşlerimle veyahut dilimle hiç örtüşmüyor. Arada bir örtüşse dahi bana ait olmayan sözlerden ötürü ne haketmeden bravo almak isterim ne de kimsenin alınıp gönül koymasını..Hayat kısa,hepimiz zaten kendi marifetlerimizin hesabını zar zor verebiliyorken bir de kişi kendi demediklerinden sorumlu olmamalı değil mi.. Biliyorsunuz sosyal medya engin bir deniz, hatta dev bir okyanus. Atalarımız söz uçar yazı kalır demişseler de bugünün dijital dünyasında söz uçuyor ama post kalıyor. Evet, bu hesabın bir parodi hesap olduğunu belirtmişsiniz ama algıyla doğrunun, hakikatle yalanın iç içe geçtiği post modern dünyada insanların - bu durumda benim – kendileri hakkında oluşabilecek haksız ve yanlış kanaati değiştirmeleri inanın, bazen imkansız bile olabiliyor. Meramımı anladığınızı sanıyorum. Ama biraz daha açık söylemek isterim. Kendi ismimde bir parodi hesabın varlığı beni oldukça rahatsız ediyor. Söylemediğim sözler, kullanmayacağım ifade şekli, dil, gerekli gereksiz bana yapışıp kalabilir. Esasında ‘iyidir’, ‘kötüdür’, ‘uygundur’, ‘değildir’ diye ayırmak da doğru olmaz sanırım. Doğrusu hiç kimse isminin kendi iradesi dışında, arzusu hilafına kullanılmasını istemez, değil mi? Sadece bu son neden bile, sizden benim ismimle bu hesabı kullanmamanızı rica etmek için geçerli neden olarak kabul edilir zannediyorum. Parodi hesap kavramı belki genç nesilde esprili bir alan olarak kabul edilebilir ama artık benim yaşımda gülümseme ile geçiştirilecek bir kavram olamıyor. Ağzımdan çıkan (veya öyle zannedilen) söz ve ifade şekilleri beni fevkalade etkiler ve bunları ciddiye almalıyım diye düşünüyorum. En kısa zamanda sizi farklı isimli bir hesaptan takip edebilmek ümidiyle, ricamı dikkate almanızı diliyorum. Sizi X hesabınızdan mesaj atarak tekrar rahatsız etmeyeceğim.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.