TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhmaller ortaya çıkacak, gençlik yaşayacak!

Öğrencilerin artık ölümle bile karşı karşıya kaldığını vurgulayan platform, “İhmaller ortaya çıkacak, gençlik yaşayacak!” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 10:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İhmaller ortaya çıkacak, gençlik yaşayacak!

Gençlerin parasız, nitelikli eğitime ulaşmasının hiç de anlatıldığı gibi kolay olmadığını öne süren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, öğrenci yurtlarında yaşanan sorunlara değindi.

gençlik 2

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklama şöyle: “Aydın’da üniversite öğrencisi Zeren Ertaş kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtta asansörün düşmesi sonucu öldü. Aynı asansördeki yaklaşık 14 öğrenci ise yaralandı. Öğrenciler uzun zamandır asansörler hakkında CİMER’e, yurt yönetimine şikayetler yapsa da bu şikayetler ciddiye alınmadı. Yönetimin ihmali bir öğrencinin hayatına neden oldu. Genç Feministler Federasyonu, öldürülen veya intihara sürüklenen sıra arkadaşlarının hesabını sormak, genç kadınlara asla yalnız yürümeyeceklerini hatırlatmak için onlarca ilde kampüslerini, yurtları, meydanları doldurdu.”

gençlik 3

ÖĞRENCİLERİN HESABINI SORACAĞIZ

Açıklamanın devamında ise “Tüm bu yaşananlar bize gösterdi ki gençlerin parasız, nitelikli eğitime ulaşması hiç de anlatıldığı gibi kolay değil. Uzun süredir öğrenciler barınma problemi yaşıyor. Barınma ihtiyacını karşılayabilen az sayıda öğrenci ise sağlıksız koşullarda bu yurtlarda kalıyorlar. Dahası öğrenciler ölümle bile karşı karşıya kalıyorlar. Siyasi iktidar öğrencilerin asgari yaşam seviyesine uygun koşullarda ve tüm öğrencileri kapsayacak bir barınma sistemi düzenlemelidir. Devlet kurumları kanunları uygulamayıp görevini yerine getirmediği için kadın cinayetleri gerçekleşiyor. Yine devlet kurumları öğrencilere vermekle yükümlü olduğu güvenli eğitim ortamını sağlayamıyor, Zeren Ertaş’ın ölümü bir cinayettir ve faili görevini yerine getirmeyen tüm kurumlardır. Yoksulluktan intihar eden üniversite öğrencilerinin, kaldığı yurtta yönetimin ihmalinden ölen Zeren Ertaş’ın, tarikatların eline terk edilen öğrencilerin hesabını soracağız. İhmaller ortaya çıkacak, sorumlular hesap verecek, gençlik yaşayacak!” eleştirisi yapıldı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- KYK yurtlarında sorun bitmiyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.