TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hurda malzemeri ile yoktan bir araba yaptı

Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Çağlayanlı köyünde yaşayan 20 yaşındaki Emre Güven, 2 yıl süren azimli çalışmasının meyvesini topladı ve hayalini gerçekleştirdi. Tamamen kendi emeğiyle ürettiği hurda malzemelerden el yapımı arabasıyla köyünde ve çevresinde büyük bir ilgi topluyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 11:00
Kaynak: İHA
Hurda malzemeri ile yoktan bir araba yaptı

Güven'in el emeğiyle tasarladığı araç, 5 ileri ve geri vites sistemine sahip olup 50 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor. Genç mucit, köy halkının ve çevredeki meraklıların ilgiyle izlediği aracını, 20 bin TL'lik bir harcama ile tamamladı. Motor haricindeki tüm mekanik aksamları kendi demir ustalığıyla üreten Güven, özellikle dik ve karlı rampalarda sergilediği performansla çevresindekilerin takdirini kazanıyor.

Emre Güven, aracını geliştirmeye devam ederken bölge halkına hitap ederek, "Eğer destek gelirse, arazi koşullarına daha uygun ve çiftçilerin işlerini kolaylaştıracak bir araç tasarlayabilirim" dedi. İki ayrı vites koluna sahip olan aracıyla çiftçilik işlerini kolaylaştırmayı amaçlayan genç mucit, ATV motosikletinden sökülen motoru aracına başarıyla entegre etti. Ayrıca, disk fren sistemine sahip olan aracın frenleri güçlü ve etkili bir şekilde çalışıyor.

Bölge halkı, Emre Güven'in azmi ve yeteneğini takdir ederken, genç mucidin el yapımı arabasıyla köy ve çevresindeki işlerini rahatlıkla sürdüğünü görmekten memnuniyet duyuyor. Tortum Şelalesi'nin hemen yanı başında yaşayan Emre, toplamda 20 bin TL harcadığı aracını büyük bir özenle koruyarak gelecekteki projelerine odaklanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.