TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizbullah'tan İsrail'e 40’tan fazla füze saldırısı

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in Yukarı Celil'deki askeri üssüne Hizbullah Hareketi tarafından onlarca katyuşa füzesiyle gerçekleştirilen bir saldırı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 21:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hizbullah'tan İsrail'e 40’tan fazla füze saldırısı

İsrail'in kuzeyine birçok  füze Lübnan üzerinden atıldı ve Güney Lübnan'da patlama sesleri duyuldu. İsrail'in hava savunma sistemleri, Lübnan kaynaklı füzeleri engellemek için müdahale etti.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden insanlık dışı saldırılarına ek olarak kuzeyde Lübnan'dan Hizbullah'a karşı mücadele ediyor. Şam Büyükelçiliği'ne yapılan kanlı saldırının ardından İran'ın misilleme tehditlerinin gerilimi artırdığı bir ortamda, Lübnan'daki Hizbullah İsrail'e bir füze saldırısı düzenledi.

hizbullahtan israile saldırı

HİZBULLAH'TAN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

İsrail'in kuzeyine, Lübnan üzerinden yarım saat içinde 40 füze fırlatıldı ve Güney Lübnan'da patlama sesleri duyuldu. Hizbullah, Filistin'e destek ve İsrail'in saldırılarına karşı tepki olarak Golan Tepeleri'ndeki İsrail askeri mevkilerine onlarca Katyuşa füzesiyle saldırdığını açıkladı. Lübnan kaynaklı roketlere İsrail Demir Kubbe hava savunma sistemleri müdahale etti ve bu anlar kameralara yansıdı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusu, Hizbullah'ın saldırısı hakkında bir açıklama yayınladı. Bildiride, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 40 füzenin atıldığı belirtildi ve bu füzelerden bir kısmının Demir Kubbe sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği, geri kalanın ise boş araziye düştüğü ifade edildi. Ayrıca, açıklamada Hizbullah'ın saldırısında herhangi bir can kaybının olmadığı aktarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.