TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Henüz mesleğe başlamadan şiddete maruz kalıyorlar!

‘28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü’ öncesi Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın yayımladığı araştırma sonucuna göre, her 10 tıp öğrencisinden biri mesleğe başlamadan sağlıkta şiddete maruz kalıyor

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 15:15
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Henüz mesleğe başlamadan şiddete maruz kalıyorlar!

Lokman Hekim Sağlık Vakfı (LHSV) ‘Sağlıkta Şiddet’ konulu bir araştırma gerçekleştirdi. O araştırma sonucunu kamuoyuyla paylaşan kurum, her 10 tıp öğrencisinden birinin mesleğe başlamadan sağlıkta şiddete maruz kaldığını, her 4 sağlık çalışanından 1'inin ise fiziksel şiddete uğradığını kaydetti.

‘28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü’ öncesi LHSV’nin yayımladığı araştırma sonucuna göre, her 10 tıp öğrencisinden biri mesleğe başlamadan sağlıkta şiddete maruz kalıyor. Şiddete maruz kalan her 2 öğrenciden 1'i tehdit ediliyor. Araştırmada her 4 sağlık çalışanından birinin fiziksel şiddete maruz kaldığı görülüyor. Şiddet mağduru öğrencilerin yüzde 76'sı ‘bağırma’, yüzde 63'ü ise ‘psikolojik aşağılanma’ ile karşı karşıya kaldığını belirtiyor.

EN ÇOK MARUZ KALINAN İKİNCİ ŞİDDET TÜRÜ: TEHDİT!

Araştırmada, şiddet eylemlerinin yüzde 22'sini yumruk, tekme, tokat, el-kol bükme, kafa atma, boğaz sıkma, bir cisimle saldırma gibi fiziksel saldırıların oluşturduğu görülüyor. Tıp fakültesi öğrencilerine yönelik sağlıkta şiddetin yüzde 2'si ise cinsel şiddet olarak belirtiliyor. Yaşanan şiddet türlerinde psikolojik şiddet olarak bağırma yüzde 80 ile birinci sırada yer alıyor. En çok maruz kalınan ikinci şiddet türü yüzde 72 ile tehdit iken, onu yüzde 59 ile aşağılanma takip ediyor. Ayrıca çalışmaya göre her 4 sağlık çalışanından 1'i fiziksel şiddete maruz kalıyor.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.