TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekim eyleminde dokuzuncu hafta… Aile Hekimliği Çalışanları Vergide Adalet İstiyor!

Hekimler, vergi kesintileri yıl içinde sabit kalana ve kesinti oranı üst sınırı yüzde 15 olana dek her çarşamba eylemlerini sürdürecek!

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 13:08
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Hekim eyleminde dokuzuncu hafta… Aile Hekimliği Çalışanları Vergide Adalet İstiyor!

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) 21 Şubat tarihinde başlattığı ‘Aile Hekimliği Çalışanları Vergide Adalet İstiyor!’ başlıklı eylemleri dokuzuncu haftasında…

Hekimler, vergi kesintileri yıl içinde sabit kalana ve kesinti oranı üst sınırı yüzde 15 olana dek her çarşamba eylemlerini sürdürecek!

TALEPLERİMİZ HÜKÜMET TARAFINDAN KARŞILIK BULMADI

SES’in konuya ilişkin yaptığı son açıklama şöyle:

“21 Şubat 2024 tarihinde başlattığımız ‘Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor!’ Çarşamba eylemlerinin dokuzuncu haftasındayız. Vergi dilimine erkenden girme yanılsaması ve yüksek vergi oranlarını kabul etmiyoruz. Hükümet vergi kesinti basamaklarını düşük tutup ücretlilerden erkenden yüksek vergi kesintisi yapmayı tercih ederek, çalışanların hemen hepsi kısa sürede yüksek vergi dilimine girip haksızca ve adaletsizce ücret kesintilerine maruz kalıyoruz. Sadece Aile Sağlığı Merkez (ASM) çalışanları değil sağlık çalışanlarının ve hatta tüm ücretlilerin sırtına yüklenilen yüksek vergi kesintileri hazineye gelir olarak kaydedilirken, hazineden beslenen saltanat süren kesimler kazançlarına kazanç katıyor. Geçen hafta yaptığımız anket sonuçlarını tüm kamuoyu ile paylaşmış son iki ayda Aile Hekimliği Çalışanlarından yapılan kesintilerin her geçen gün mal ve hizmetlerde artan fiyatlar karşısında ücretlerimizin eridiğini dile getirmiştik. Maalesef haftalardır gündeme getirdiğimiz vergi adaletsizlik ve buna karşılık taleplerimiz hükümet tarafından karşılık bulmamıştır.”

TAHAMMÜLÜMÜZÜN KALMADIĞINI BİLDİRİYORUZ

Son olarak ise “Talebimizi bir kez daha ilan ediyor, hükümetin vurdumduymazlığına tahammülümüzün kalmadığını bildiriyoruz! Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35’e varan vergi kesintilerine son verilmesini istiyoruz. Ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını talep ediyoruz. Bunun için 9 haftadır yürüttüğümüz Çarşamba eylemlerini sonuç alana dek süresiz sürdüreceğiz. Hükümetin hazineden beslediği şirketler, denetime tabi olmayan kamudan yapılan hesapsız harcamalar, halkın ve çalışanların sırtına yüklenen vergilerle doldurulan hazine kasasından yapılmakta, aylardır vergi adaletsizliğini dile getiren çalışanların feryadı duyulmamaktadır” mesajı verildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.