TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayattayken ‘öldü’ denildi... PTT işçisi günlerdir yaşam mücadelesinde!

Hayattayken ‘öldü’ denilen PTT emekçisi Berran Kırmızıgül, günlerdir yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 13:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayattayken ‘öldü’ denildi... PTT işçisi günlerdir yaşam mücadelesinde!

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Aşırı sıcaklar insan sağlığını etkilemeye devam ediyor. Uzmanlar özellikle saat 11.00 ila 15.00 arası dışarıda çalışmanın sağlık açısından güvenli olmadığını söylerken; inşaat, belediye, PTT, kurye gibi iş kollarında birçok işçi güneş çarpmasıyla karşı karşıya kalıyor.

24 Temmuz Pazartesi günü İzmir’de, dağıtım esnasında güneş çarpması sonucu beyin kanaması geçiren PTT emekçisi Berran Kırmızıgül’ün yaşadığı olay ise durumun ehemmiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Birçok basın-yayın organı tarafından Kırmızıgül’ün ‘hayatını kaybettiği’ söylenirken, PTT emekçisinin halen yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği kaydediliyor.

YANLIŞ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN

Yaratılan bu algının Kırmızıgül’ün ailesine duygusal anlamda zarar verdiğini ve öfkelendirdiğini vurgulayan KESK Haber-Sen 6 No’lu Şube Sekreteri Fuat Karakoyun, gün içerisinde gitmiş olduğu Ege Üniversitesi Hastanesi’nden gazetemize son gelişmeyi aktardı. Yazılan yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini, ailenin de ricasının bu yönde olduğunu kaydeden Karakoyun, “Doktorların az önce yaptığı bilgilendirmeye göre Berran arkadaşımızın durumu stabil (durağan), bilinci kapalı bir şekilde uyumaya devam ediyor. Uyanmasının ne kadar zaman alacağı bilinmiyor, uyandıktan sonra el-vücut vs. fonksiyonları kontrol edilip, hasar alan bölgeler (varsa) tespit edilecek. Sonrasında gerekirse fizyoterapi vs. tedavi yöntemleri ile süreç ilerleyecek. Ailenin de ricası ‘beyin ölümü’ ve benzeri diğer olumsuz yanlış bilgilere itibar edilmemesidir. Böyle bir durumun kesinlikle olmadığı söylendi. Günde birkaç dakikalığına da olsa aile görebiliyor kızlarını. Olumlu haberlere gittikçe yaklaşıyoruz arkadaşlar. İyi dileklerimiz Berran’la olsun” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.