TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’ı ‘kuduz’ vurdu: İki mahalle karantinada

Hatay’ın Defne ilçesinde, kuduz sebebiyle iki mahalle karantinaya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 10:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hatay’ı ‘kuduz’ vurdu: İki mahalle karantinada

Hatay’ın Defne ilçesinde, kuduz sebebiyle iki mahalle karantinaya alındı, dört mahallenin ise gözlem altında olduğu belirtildi.

 Defne ilçesinde kuduz olan bir köpek, Meydancık Mahallesi’nde bulunan çiftlikteki üç inek ve iki köpeğe saldırdı. Olayın ardından, Meydancık ve Güneysöğüt mahalleleri karantinaya alınırken; Tavla, Koçören, Hancağız ve Hüseyinli mahalleleri gözlem altına alındı.

Hatay Valiliği’nin yaptığı açıklamada, alınan önlemler kapsamında, söz konusu bölgelere hayvanların giriş ve çıkışlarının yasaklandığı belirtilirken, sahipsiz kedi, köpek ve vahşi hayvanların, Defne Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanıp aşılanacağı ve sonra bakım evlerine gönderileceği kaydedildi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, konu hakkında yaptığı açıklamada, şimdilik herhangi bir vatandaşta kuduz vakasına rastlanmadığını ve bölgede bulunan barınaklarda en fazla 600 hayvanın gözlem altına alınabileceğini iletti ve “Konteynerlerde kapsamlı işlem yapılmalı ve barınak sayısı hızlıca artırılmalı. Bu konuda çevre ilçe ve illerden de destek gelmedi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.