TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor?

Deprem dirençli kentler talebini yeniden dile getiren Prof. Dr. Naci Görür, “Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor?” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 13:35
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor?

6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin ardından yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, deprem dirençli kentler konusunda yeniden uyarılarda bulundu.

X platformu üzerinden mesajlarını ileten Görür, “Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor? Deprem dirençli kentler istiyoruz” dedi.

TAYVAN KADAR OLAMAYACAK MIYIZ?

Görür’ün açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Biliyorsunuz son zamanlarda ısrarlı bir şekilde deprem dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum. Birçok şehrimize gidip bunu anlatıyorum. Depremden korkmayalım. ‘İnsanlarımız depremde ölmesin’ diyorsak bunu başarmalıyız diyorum. Şimdi bir ülkeyi ibret olsun diye örnek vermek istiyorum: Tayvan’da bir deprem oldu. Depremin büyüklüğü 7.4! Ölen insan sayısı sadece 9. Bizde olsaydı on binleri toprağa verirdik. Tayvan 1999 depreminde acı bir darbe yiyince gerekli hazırlığı yapmış, ülkeyi deprem dirençli hale getirmiştir. Görüyorsunuz, 7.4 deprem ve sadece 9 can kaybı. Evet küçük bir yer ama Tayvan kadar olamayacak mıyız? Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor? Deprem dirençli kentler istiyoruz.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.