TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAKİM’den 2. tur için Kılıçdaroğlu'na destek 

HAKİM, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 09:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HAKİM’den 2. tur için Kılıçdaroğlu'na destek 

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), yarın gerçekleşecek olan 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu.
HAKİM, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mevcut iktidar döneminde hayvan hakları adına somut adımlar atılmadığını belirtti ve şöyle dedi: “Bu seçimin insanlar kadar hayvanlar için de çok önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyoruz. Geldiğimiz noktada hayvan hakları konusunda tek adam rejimini temsil eden tarafa baktığımızda hiçbir iyileşme amacının olmadığını, zaten kurulamayan diyalogun artık kurulmasının da imkansız olduğunu, Seçim Beyannameleri’nde dahi hayvanlarla ilgili tek bir vaat bulunmadığını görüyoruz.”

ACI ŞEKİLDE YAŞAYARAK DENEYİMLEDİK 
“Yargı bağımsızlığından bahsedemeyeceğimiz bir duruma geldiğimiz tek adam rejiminde en çok kırılgan gruplar, bunlar arasında da belki de en çok bir eşya gibi görülen hayvanlar ezildi” diyen HAKİM, şunları da ekledi: “Hayvanlar için verilen pek çok söz tutulmadığı gibi müjde olarak lanse edilen gelişmelerin de hayvanlar için ölüm anlamına geldiğini çok acı şekilde yaşayarak deneyimledik. Hayvanlar için hiçbir şey hiçbir zaman çok güzel olmadı, bundan sonra da bir günde çok güzel olmayacak. Atacağımız doğru adımlar hayvanlar ve iade edilmesi gereken hakları adına yol kat etmemizi sağlayacak.”

MÜCADELEMİZE AYNI KARARLILIKLA DEVAM… 
Açıklamanın devamında şunları yer alıyor: “Bağımsız olmayan bir yargıyla, liyakatsizliğin kol gezdiği devlet daireleriyle bu adımları atamıyoruz. Hayvanların karşısında olan veya onları değersizleştiren her zihniyetle savaşacağız. Bu vesileyle 28 Mayıs seçiminde Kılıçdaroğlu’nu desteklediğimizi açıklıyoruz. 28 Mayıs’tan sonra ise kimin o koltukta oturduğu fark etmeksizin mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Ancak bu hangi koşullarda olacak, onu 28 Mayıs gecesi öğreneceğiz.”


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.