TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Habur Sınır Kapısında sıra bekleyen şoförler iftar açıyor

Silopi ilçesi yakınlarındaki İl Özel İdaresine bağlı tır parkında bekleyen tır şoförleri, Türkiye'den Irak'a yük taşıyan araçlarının yanlarında iftarlarını açtı. Şoförler, hazırladıkları yemeklerle oruçlarını açarak dinlenme molasını geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 21:37
Kaynak: İHA
Habur Sınır Kapısında sıra bekleyen şoförler iftar açıyor

Ramazan ayında da yoğun mesailerine devam eden tır şoförleri, Şırnak İl Özel İdaresine bağlı Tır Parkı sahasında sıralarını beklerken kendi hazırladıkları yemeklerle iftarlarını açıyorlar. İftar saati yaklaştıkça kamyon kasalarını açarak iftarlık malzemeleriyle yemek hazırlayan şoförler, ekmek ve su gibi ihtiyaçlarını da parktaki marketten karşılıyorlar. Türlü, pilav, bulgur, kızartma gibi çeşitli yemeklerin yanı sıra, Urfa'lı şoförler çiğ köfte sofrası da hazırlıyorlar. Ezanın okunmasıyla birlikte şoförler, yere serdikleri sofralarda iftarlarını açıyorlar. Şoför Abdullah Akkoyun, "Bugünkü menümüzde türlü, cacık, pilav olacak. Türlü yemekler yapıyoruz. Elimizden geldiğince arkadaşlarımızı davet ediyoruz. Biz onlara gideriz, onlar da bize gelir. Yemeğimiz hazırlanır" şeklinde konuştu.

Şoför İsmail Mayda, "Dorse içinde yemek yapıyoruz. Yağmur ve çamurda biraz daha zahmetli oluyor. Gördüğünüz gibi dorsenin içinde yemek yapıyoruz. Her türlü yemeği yapabiliyoruz. Pilavından tut salatasına, çorbasına, etine kadar her türlü şeyi yapıyoruz. Bu dorseler bizim mutfağımız. Araba bizim evimiz" diye konuştu. İbrahim Akaş isimli şoför ise, "Şoför olmamıza rağmen her yerde yemeğimizi yapıyoruz. Yemeğimizi hazırlıyoruz. Bir nevi Allah’ın verdiği nimetlere şükredip çiğ köftemizi yapıyoruz. İnşallah orucumuzu açacağız" derken, Musa Özbayar da, "İftar için hazırlık yapıyoruz. İftarımızı açmak için çiğ köfte yoğuruyorum. Ağabeyim diğer malzemeleri hazırlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.