TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevden almanın gerekçesi olmalı

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mete Güzelant Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterlikleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bunlara bağlı alt kademelerde yaygın olarak görevden almalar ve yeni atamalar gerçekleştirilmesini haksız bulduklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2015 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Görevden almanın gerekçesi olmalı

NİLGÜN TAZE

AK Parti hükümetinin Sağlık Bakanlığı ile buna bağlı kuruluşlara neredeyse her sene yaşattığı depremi bu sene de yaşattıklarına dikkat çeken İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mete Güzelant bir basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın Kamu Hastane Birlikleri’ni kurarken sorunların yerel merkezlerde toplanması ve tek elden çözülmesi ile hastanelerin verimliliğinin artacağını ve giderlerin azalacağını en önemli gerekçe olarak gösterdiklerini belirten Güzelant, “Her sene yapılacak değerlendirmeler sonucu karneler verilecek ve ortaya çıkan sonuçlara göre yönetim kademeleri belirlenecekti. Bundan anlaşılan, başarılı olanların görevlerine devam etmesi, başarısız olanlar veya düşük başarı gösterenlerin görevlerinden alınmasıdır. Bildiğimiz kadarı ile genel sekreterlere, buna bağlı birimlere ve devlet hastanelerindeki yöneticilere, başhekim vb. konumunda olan hekimlerin çok önemli bir çoğunluğuna yüksek puanlarla iyi karneler verilmiştir. Bunların dışında, ilimizde yıllardır sağlık kamuoyunda çok iyi tanınan ve değişik birimlerdeki çalışmaları ile Türkiye’ye hatta yurtdışına örnek olan son derecede başarılı yöneticilerin olduğu bilinmektedir. Yönetim başarısının en önemli koşulunun yönetimde devamlılık, bilgi birikimi, liyakat olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Görevden alınan ya da görev yerleri değiştirilen yöneticilerin birçoğunun sözleşme dönemleri bile dolmamıştır. Onlarca yönetici bilgi ve deneyim birikimi bile oluşturulamadan ve üstelik başarılı bulunmuşlarken bir günde yerlerinden edilmişlerdir. Bu yöneticiler AKP hükümetince atanmış ve yine AKP hükümetince görevlerinden alınmışlardır. Sağlık sisteminin çok başarılı olduğunun iddia edildiği bir dönemde yöneticilerin görevden alınmasının bir gerekçesi olmak zorundadır” dedi.

KENDİ ATADIKLARINI GÖREVREN ALDILAR

Görevden alınan ve göreve atanan meslektaşlarının kişiliklerini tartışma konusu yapmaksızın soruları olduğunu ve kendi atadıkları ve çok başarılı karneler verdikleri yöneticileri neden görevden aldıklarını soran Güzelant, “Verilen karneler sahte midir? Aslında ortada bir başarı yok da böyle mi gösterilmek istenmektedir ve halk aldatılmakta mıdır, gerekçeler başarısızlık mıdır, yetersizlik midir, yolsuzluk mudur? Yaşanan bu durumun bir açıklamasının olması gerekmektedir. Bizce bunun bir açıklaması vardır. Liyakat, çalışma, yöneticilik becerisi, başarı gibi şeylerin hiç ama hiç bir önemi yoktur.

Tabii ki öncelikle hükümete, AKP’ye yakın ya da yandaş olmak gerekmektedir. Bu 1. koşuldur. Ancak bunun bile tek başına bir anlamı yoktur ve yeterli değildir. Kılıcı daha keskin olan, olmayanı, torpili daha kuvvetli olan, olmayanı, yandaş sendikanın istediği, istemediğini, sevilen ve yandaş tarikata yakın olan olmayanı, partinin şu veya bu yöneticisine yakın olan, olmayanı yerinden edebilmektedir” açıklamasını yaptı.

Uzun yıllardır yaşanan particilik ve devlet kurumlarının ele geçirilmesi sürecinin artık en pervasız dönemini yaşadığını ve yaşanan bu kargaşanın her sene tüm kademelerdeki yöneticilerin baştan aşağı değişmesi, sağlık alanında ve sağlık çalışanlarında büyük bir huzursuzluk ve tepki yarattığı belirten Güzelant, “Sağlık çalışanlarının fikrini soran olmamış ve onlara saygı gösterilmemiştir. Ne ülkemiz, ne hastalarımız ne de sağlık çalışanları herkesin gözü önünde yaşanan bu kötü oyunu asla hak etmemektedir” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.