TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ferit Şahenk, Galataport'u Katar'a mı satacak?

Ferit Şahenk’in, İstanbul'un tarihi Karaköy semtinde yer alan ve 1,7 milyar dolarlık bir yatırımla inşa edilen Galataport projesinin satışı için Katar Varlık Fonu ile görüştüğü iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 14:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ferit Şahenk, Galataport'u Katar'a mı satacak?

Doğuş Holding'in sahibi Ferit Şahenk’in, İstanbul'un tarihi Karaköy semtinde yer alan ve 1,7 milyar dolarlık bir yatırımla inşa edilen Galataport projesinin satışı için Katar Varlık Fonu ile görüştüğü iddia edildi.

Bloomberg'in haberine göre; Şahenk, Galataport'un yapımında kullanılan 1,02 milyar euroluk krediyi kapatmak için satışı düşünüyor. Görüşmelerin henüz erken bir aşamada olduğu ve bir anlaşmaya varılıp varılamayacağının belirsiz olduğu da belirtiliyor.

Galataport, kruvaziyer limanı, alışveriş merkezi, otel ve restoran gibi çeşitli unsurlardan oluşan karma bir proje. 2021 yılında açılan proje, yıllık ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcu ağırlama kapasitesine sahip.

Şahenk, son yıllarda bir dizi varlık satışı gerçekleştirmişti. 2020 yılında İstinye Park'ın yüzde 30'unu, 2022 yılında ise Garanti Bankası'nın kalan yüzde 20'sini satmıştı.

Galataport'un satışı, Şahenk'in holdingin varlıklarını azaltma ve borç yükünü hafifletme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Satış, Şahenk'in Holding'in Stratejisindeki Değişikliği Yansıtıyor

Şahenk, son yıllarda holdingin stratejisini daha az borçlu ve daha fazla yatırım odaklı hale getirmeye odaklandı. Bu stratejinin bir parçası olarak, Şahenk bir dizi varlık satışı gerçekleştirerek holdingin borç yükünü azalttı.

Galataport'un satışı da bu stratejinin bir parçası olarak görülüyor. Satış, Şahenk'in holdingi daha az borçlu ve daha fazla yatırım odaklı hale getirmeye devam edeceğinin bir işareti olarak değerlendirilebilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ferit Faik Şahenk kimdir nerelidir ve kaç yaşında?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.