TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faillerin cesareti son bulmuyor… Erkek şiddeti Nisan ayında da artış gösterdi!

2024’ün Nisan ayında yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin rapor açıklandı… O raporda, kadınların boşanmak istedikleri için tehditler aldığı, cezasızlık politikalarıyla faillerin cesaretlendirildiği kaydedildi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 12:36
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Faillerin cesareti son bulmuyor… Erkek şiddeti Nisan ayında da artış gösterdi!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2024 Nisan Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. O rapora göre; 32 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 13 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

“Türkiye’de kadın cinayetlerini durdurma mücadelemiz 14 yıldır devam ediyor” diyen platform raporu yayımlarken şu ifadelere yer verdi: “Platform olarak, ihtiyacı tespit ettiğimiz 2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıklıyoruz. Bakanlıklar ise sistematik şekilde maalesef kadın cinayeti verilerini tutmayıp paylaşmıyor. Kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümleri gerçekliğini açıklamakla birlikte, kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi de devletin görevidir. Bu görevin yerine getirilmesi için de ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.”

18 KADININ HANGİ BAHANE İLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TESPİT EDİLEMEDİ

Bu ay 32 kadın cinayeti işlendiğini, 13 kadının ise şüpheli bir şekilde ölü bulunduğunu kaydeden platform, “Öldürülen 32 kadından 10’u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i annesinin babasıyla barışmaması bahanesiyle, 1’i kedi beslediği bahanesiyle, 1 kız çocuğu; taş attığı bahanesiyle, 1’i ekonomik bahanelerle öldürüldü. 18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” dedi.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Nisan ayında öldürülen 32 kadının 19’u evli olduğu erkek, 5’i birlikte olduğu erkek, 3’ü akrabası, 2’si tanıdığı biri tarafından, 1’i babası, 1’si kardeşi, 1’i oğlu tarafından öldürüldü. Bu ay kadınların yüzde 59’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 18’i evinde, 4’ü sokakta, 2’si kamusal alanda, 1’i arabada, 1’i arazide, 1’i ıssız yerde, 1’i otelde, 1’i samanlıkta öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 56’sı evlerinde öldürüldü.

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAH İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Bu ay öldürülen kadınların 18’i ateşli silahlarla, 11’i kesici aletle, 2’si darp edilerek, 1’i boğularak öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 56’sı ateşli silah ile öldürüldü. Bu ay öldürülen 32 kadından 10’u boşanma aşamasındayken evli olduğu erkekler tarafından öldürüldü.

Platform, “İktidarın her fırsatta aileyi kutsallaştıran açıklamaları, kadınların boşanmak istedikleri için tehditler alması, şiddete uğraması öldürülmesini körüklüyor. Failleri cesaretlendiriyor. Patronların ucuz iş gücü, ailenin kölesi olmayacağız!” sözlerini de hatırlattı.  

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.