TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev, ahırlık ne varsa yandı: Çok sayıda kurbanlık telef oldu

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliği, alevler içinde kaldı. Yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş hayvan telef olurken, bir kişi de dumandan etkilendi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 20:38
Kaynak: İHA
Ev, ahırlık ne varsa yandı: Çok sayıda kurbanlık telef oldu

Sakarya'nın Karapürçek ilçesine bağlı Kızılbayır Mahallesi'nde bulunan ve sahibi A.Ö.'ye ait olduğu belirlenen bir besi çiftliğinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevler, samanlık, ev ve kurbanlık büyükbaş hayvanların bulunduğu ahıra sıçradı ve durum hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Telef olan hayvanlar kesilerek mezbahaya gönderildi

İtfaiye ekipleri, yangını söndürmek için yoğun çaba harcarken, yangında birçok kurbanlık büyükbaş hayvan telef oldu. Dumandan etkilenen bazı hayvanlar ise olay yerinde kesilerek mezbahaya gönderildi. Yangında duman etkilenen M.A. isimli bir kişi ise hastaneye kaldırıldı. Ekipler, uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına aldı ve söndürdü, ancak soğutma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, çiftliğin alev aldığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, yangın bölgesi havadan dron ile görüntülendi.

Ekipler seferber oldu

Besi çiftliğinde çıkan yangın neticesinde iş makineleriyle alevlenmelerin önüne geçilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Vatandaşlarında yardım ettiği yangının soğutma çalışmaları devam ederken çalışmalara yardım eden Ahmet Sorgun, tanık olduğu olayı anlattı. Sorgun, “Merkezden geliyordum yangını gördük ve müdahale etmeye çalıştık. Hayvanlar telef olmaya başladı ve biz o esnada hayvanları kurtarmaya çalıştık. Şuanda yangın söndürme çalışmaların devam ediyor. Dumandan etkilenen bazı hayvanları da araçlara yükleyip mezbahaya götürüyorlar. Belediyemiz ve çevredeki tüm vatandaşlar yardım ediyoruz” dedi.  

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.