TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de sağanak yağış bekleniyor: Meteoroloji’den zirai don uyarısı

Eskişehir ve çevresinde bulutlu ve bazı yerlerde yağışlı bir hava bekleniyor. Sabah saatlerinde tarımsal faaliyetler için don riski olduğu için Meteoroloji uyarıda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 10:51
Kaynak: İHA
Eskişehir’de sağanak yağış bekleniyor: Meteoroloji’den zirai don uyarısı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, bölge genelinin akşam saatlerine kadar parçalı ve çok bulutlu olacağı; Eskişehir ve Kütahya illerinin güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin ise aralıklı hafif sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi sabah saatlerinde Eskişehir, Kütahya ve Bilecik illeri geneli ile Bursa ilinin güney ve doğu kesimlerinde zirai don hadisesi beklenirken, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı değerlendiriliyor.

Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvete, öğle saatlerinden itibaren saatte 40 ila 60 kilometre hızla kuvvetli olarak eseceği öngörülüyor.

Kütahya'ya da don uyarısı

Öte yandan Meteoroloji, pazartesi sabah saatlerinde Eskişehir, Kütahya ve Bilecik illeri geneli ile Bursa ilinin güney ve doğu kesimlerinde zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta çiftçiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasının önemli olduğu belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.