TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski futbolcu Joseph Boum hayatını kaybetti! Joseph Boum kimdir?

Türkiye'de bir dönem Mersin İdman Yurdu ve Antalyaspor kulüplerinde forma giyen Joseph Boum hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 21:10
Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA
Eski futbolcu Joseph Boum hayatını kaybetti! Joseph Boum kimdir?

Kamerunlu futbolcu Joseph Boum'un hayatını kaybettiği açıklandı. Boum, Türkiye'de Mersin İdman Yurdu ve Antalyaspor formaları giymişti. Boum'un vefatının ardından Antalyaspor sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Eski futbolcumuz Joseph Boum’un hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Joseph Boum’a Allah'tan rahmet; kederli ailesi, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz."

JOSEPH BOUM KİMDİR?

Joseph Boum, 23 Eylül 1989'da Kamerun'un Yaoundé şehrinde doğdu. Futbol kariyerine doğduğu şehrin alt yapısında başladı ve daha sonra 18 yaşında Kuzey Kıbrıs Süper Ligi'nde mücadele eden Tatlısu Halk Odası SK'da profesyonel oldu. 2009-2010 sezonunun devre arasında Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu.

Mersin İdman Yurdu'ndaki performansıyla takımının kümede kalmasında kilit rol oynadı ve bir sonraki sezonda şampiyonluk yolunda takımına büyük katkı sağladı. Süper Lig'e yükselmede önemli bir rol oynadı ve bu performansıyla birçok Rus kulübünün dikkatini çekti. Ancak, Mersin İdman Yurdu ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.

Ancak, kulüp bazında yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok oyuncuyla parasal sorunlar yaşandı ve birçok oyuncu kulüpten ayrıldı. Ligdeki kötü performansın ardından, Joseph Boum da alacakları karşılığında sözleşmesini feshetti.

2013-14 sezonunda, Kardemir Karabükspor ve Antalyaspor gibi kulüplerden teklifler aldı ancak kulübüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle transfer gerçekleşmedi. Bu dönemde kadro dışı kalan Boum, sezonun ilk yarısını Kamerun'da geçirdi. Sonrasında, Antalyaspor ile anlaşarak kariyerine devam etti.

"Başkan ve teknik direktörün güvenini boşa çıkarmamak için çaba göstereceğim." açıklamalarında bulunan Boum ile 1.5 yıllığına menajerlik ücreti hariç 650 bin euro (2 Milyon TL) karşılığında anlaşıldı.[2] 26 Ocak 2014'te ise Süper Lig'de ilk maçına Kayseri Erciyesspor karşısında bitime dakikalar kala "12" numaralı formasıyla çıktı.

2017 tarihinde Azerbaycan takımlarından Zira'ya transfer oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.