TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski devlet bakanı Mehmet Kocabatmaz hayatını kaybetti

Eski devlet bakanlarından Mehmet Kocabatmaz, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 18:12
Kaynak: AA
Eski devlet bakanı Mehmet Kocabatmaz hayatını kaybetti

Eski Devlet Bakanlarından Mehmet Kocabatmaz, 78 yaşında vefat etti. Kocabatmaz, 57. hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapmış ve 21. Dönem Denizli Milletvekili olarak hizmet vermişti.

Yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenecek olan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak olan Kocabatmaz'ın cenazesi, Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi'nde kılınacak cuma namazının ardından Asri Mezarlık'ta defnedilecek.

mehmet kocabatmaz

ESKİ BAKAN MEHMET KOCABATMA KİMDİR?

Mehmet Kocabatmaz, Türk siyasetçi olarak tanınan bir isimdir. 1946 yılında Tavas, Denizli'de doğan Kocabatmaz, eğitim hayatına Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde başladı ve bu alanda lisans eğitimini tamamladı. Ardından Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde Fizyoloji Ana Bilim Dalı'nda doktora derecesini aldı.

Akademik kariyerinde önemli görevler üstlendi. Fırat Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakülteleri'nde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Ayrıca Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığı gibi önemli pozisyonlarda da yer aldı. Selçuk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Kurulu Üyeliği gibi akademik görevlerde bulundu.

Siyasi kariyerinde ise XXI. Dönem Denizli Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Evli ve iki çocuk babası olan Kocabatmaz, hem akademik alanda hem de siyaset sahnesinde önemli bir iz bıraktı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.