TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan'da metal yoğunluğuna rastlandı

İliç ilçesindeki maden ocağındaki heyelan sonucu toprak altında kalan işçilere ulaşma çalışmaları devam ederken, bazı bölgelerde metal yoğunluğuna rastlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 11:15
Kaynak: AA
Erzincan'da metal yoğunluğuna rastlandı

Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin arama çalışmaları 4. gününde de devam ediyor. AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE gibi kuruluşlar ile madenciler ve sivil toplum örgütlerinden toplam 2 bin 722 personel, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Bunun yanı sıra 796 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 dron, 1 georadar, 3 KBRN aracı ve metale duyarlı 5 yer altı radarı ile birlikte iş makineleri de arama kurtarma operasyonlarını 24 saat boyunca sürdürüyor.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü uzmanları, yerin yaklaşık 30 metre altını görüntüleyebilen metale duyarlı dronlar kullanarak, işçilerin bulunduğu düşünülen konteyner ve araçların yerini tespit etmeye çalışıyor. Teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda, belirli noktalarda metal yoğunluğu tespit edildiği bildirildi. Ekipler, bu bölgelerdeki çalışmalarını yoğunlaştırarak arama faaliyetlerine devam ediyorlar.

Ayrıca AFAD ekipleri, belirlenen bazı alanlarda çubuklarla arama yaparken, bölgede yüzeysel sondalama çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı ise sürekli olarak bölgedeki toprak ve su analizlerini ölçüyor.

Ekipler, arama çalışmalarının yanı sıra maden ocağı sahasından aldıkları toprak numunelerinden bazılarını incelemek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevre Referans Laboratuvarı'na gönderiyor. Bölgedeki giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kayıp işçilerin aileleriyle iletişim halinde olduklarını ve bölgede bir araya gelerek, kurtarma çalışmaları hakkında ailelere bilgi verdiklerini belirtti.

Aydoğdu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"13 Şubat'ta saat 14.28'de yaşanan toprak kayması sonucunda enkaz altında kalan 9 vatandaşımız için, olayın meydana geldiği andan itibaren İliç'te kararlılıkla ve umutla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toprak altında kalan canların aileleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Onları ziyaret ediyor ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme sağlıyoruz. Her koordinasyon toplantısı sonrasında aileleri arayarak, gelinen süreç hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bu zor zamanları birlikte dayanışma içinde aşacağımıza inanıyoruz."

İliç'e bağlı Çöpler köyünde bulunan altın madeninde 13 Şubat'ta yaşanan toprak kayması sonucunda kaybolan 9 işçinin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.