TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enkazın gölgesinde… Yıkım ihaleleri alındı, molozlar açıkta bırakıldı!

TTB, Şubat depremleri sonrası ağır hasarlı yapıların yıkım ihalelerini alan şirketlerin, yıkım sonrası herhangi bir çalışma yapmayıp molozları açıkta bıraktığını gündeme getirdi

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 09:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Enkazın gölgesinde… Yıkım ihaleleri alındı, molozlar açıkta bırakıldı!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Adıyaman Tabip Odası, Adıyaman’da depremin hasar bıraktığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonucunu kamuoyuyla da paylaşan her iki kurum, ihlallerin olduğunu ve uzmanların sürekli dile getirdiği toplum sağlığını göz ardı eden çalışmaların yapıldığını kaydetti.

yıkım enkaz3

Şubat depremleri sonrası ağır hasarlı yapıların yıkım ihalelerini alan şirketlerin, yıkım sonrası herhangi bir çalışma yapmayıp molozları açıkta bıraktığını kaydeden TTB, halen yıkım sonrası yerinde ayrıştırma yoluna gidilmediğini vurguladı.

yıkım en kaz 4

TESPİT EDİLEN İHLALLER

TTB tarafından aktarılan mesaj şu şekilde: “TTB ve Adıyaman Tabip Odası gönüllüsü hekimlerin kent genelindeki yerleşim ve yıkım alanlarında incelemelerde bulunarak tespit ettiği ihlaller, toplum sağlığını hiçe sayan afet yönetimi anlayışını tekrar gözler önüne sermiştir. İncelemelere göre; Şubat depremleri sonrası ağır hasarlı yapıların yıkım ihalelerini alan şirketlerin bir kısmı yıkım sonrası herhangi bir çalışma yapmayıp molozları açıkta bırakırken, bir kısmı ise halen yıkım sonrası yerinde ayrıştırma yoluna gitmektedir.”

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Euro 2032'de İzmir stadyumları neden yok? İzmir'in en büyük stadyumları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.