TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerin bayram ikramiyesi meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesinin artırılması için kanun teklifi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emeklilerin bayram ikramiyesi meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı öncesi emeklilere verilecek 3 bin TL tutarındaki bayram ikramiye tutarının artırılması için Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Söz konusu ikramiyenin ekonomik kriz ortamında çok düşük kaldığını ifade eden Gürer, emeklilerin kurban alacak maddi imkanın sağlanması için bayram ikramiyesi tutarının asgari ücret tutarında olması gerektiğini vurguladı.

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:

 ''Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, özellikle Ramazan ve Kurban Bayram’larında, ekonomik kaygılardan uzak bir bayram geçirmelerini sağlayacak düzeyde olmalıdır. Ancak, özellikle yaklaşan Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin TL gibi düşük bir ikramiye miktarı kabul edilemez bir durumdur. Zira, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olduğu bir dönemde ve ekonomik krizin etkilerinin arttığı bir ortamda, birçok emeklinin kurbanlık alabilme olasılığı ortadan kalkmıştır. Bu durumda, en düşük kurbanlık fiyatlarının 12 bin TL ila 15 bin TL arasında olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bayram ikramiye tutarının revize edilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir" 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.