TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elden maaş verenler dikkat! O kişilere ceza kesilecek!

SGK birimi yeni yılla beraber denetimlerini artırıyor. Yeni yılın gelmesiyle beraber işverenler, çalışanların sigorta ödemesini yapmamak ya da eksik yapmak için bazı yollara başvuruyor. Ve bu yüzden çalışanların çalışan hakkını ihlal etmiş oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 11:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Elden maaş verenler dikkat! O kişilere ceza kesilecek!

Yeni yapılan açıklamaya ve bilgiye göre eskiye göre denetimlerin artığı vurgulanıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte eksik prim yatıran ya da sigorta ödemesi yapmayan kişiler tespit edilecek ve gerekli ceza uygulanacaktır. Yeni yılla birlikte çalışan hakkını ihlal eden işveren sayısı artıyor. Peki, tespit edilen kişilere hangi tür cezalar uygulanacak? Cezaların ücretleri nelerdir? İşverenler hangi durumda çalışan hakkını ihlal ediyor? İşte tüm merak edilenler..

Elden maaş verenler dikkat

Tespit edilen kişilere hangi tür cezalar uygulanacak?

Açıklanan yeni bir bilgiye göre çalışan hakkını vermeyen her işveren tek tek tespit edilecek ve gerekli cezalar verilecektir. İşverenlere para cezası uygulaması yapılacak. Yapılan bir diğer açıklamaya göre ise hem para cezası hem de tazminat ödemesi gerçekleştirilecek. Bazı cezaların ücretleri ise şu şekilde gündeme geldi: Gerçeğe aykırı meslek kodu düzenleyen işveren için, 1341 TL; geçersiz bordro düzenleyen işveren için, 6700 TL; İşe girişi bildirmeyen işveren için, 26829 TL; Kayıt ibraz etmeyen işverenler ise 161 bin TL para cezası ödemek zorunda kalacak. Ayrıca bu işverenlerin eksik bildirdiği primleri de yatırması gerekecek.

Elden maaş verenler dikkat

İşverenler hangi durumda çalışan hakkını ihlal ediyor?

Yeni gelen bilgilere göre çalışanın hakkını ihlal eden işverenlere cezai işlem uygulanacak. Yeni yılın gelmesiyle birlikte hem cezalarda hem de çalışan hakkını ihlal eden işverenlerde bir artış meydana gelmektedir. Bu artmalardan dolayı SGK, bir önlem alarak elden ücret ödeyen bütün işverenleri tespit edecek. İşverenlerin çalışan hakkını ihlal ettiği durumlardan bazıları da şöyledir. Bazı işverenler yanlış, eksik ya da hatalı kod girerek çalışanın sigorta priminden düşmeye çalışıyor. Bu girilen hatalı kodlar çalışanın maaşının da belirleyicisi oluyor. Ayrıca bu kodlarla birlikte eksik ücret verip vermediği de ortaya çıkıyor. Bu ve bunun gibi işverenler tespit ediliyor ve gerekli cezai işlem başlatılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.