TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomist Şeref Oğuz: Enflasyon bir anda 20-22 puan düşecek!

Ekonomi Gazetesi yazarı ekonomist Dr. Şeref Oğuz, baz etkisinden dolayı enflasyonun bir anda 20-22 puan düşeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 09:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ekonomist  Şeref Oğuz: Enflasyon bir anda 20-22 puan düşecek!

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, Ankara kulislerinde asgari ücrete ilişkin çok kritik kulis bilgilerini açıkladı. Asgari ücretin dün Türk-İş tarafından açıklanan açlık sınırının altına düştüğünün altını çizen Oğuz, 'Artış yapmak zorundalar' dedi.

Asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki iddialara hakkında konuşan Şeref Oğuz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in buna şiddetle karşı olmakla birlikte, son sözü yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyleyeceğini söyledi. Oğuz, asgari ücretin Mehmet Şimşek ve diğer bakanların kapsama alanı dışında olduğunu belirterek, kararın tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uhdesinde olduğunu ifade etti.

Şeref Oğuz, şöyle devam etti:

“Bu arada memurun kat sayısını artırmak yerine, asgari ücreti artırarak toplumu rahatlatma külfetinin maliyetini de özel sektöre yüklemiş olacaksın. 'Özel sektör bunu finanse etsin' görüşü hakim. Bir Silifke türküsü var, 'herkes kesesinden yiyip içsin saltanatım var benim'”

Hükümetin masasında asgari ücretle ilgili 4-5 ayrı çalışma bulunduğuna vurgu yapan Dr. Şeref Oğuz, asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte beklediğini açıkladı. Bu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştığına dikkati çeken Oğuz, baz etkisiyle birlikte enflasyonun 20-22 puan düşeceğini ve ardından asgari ücrette düzenleme yapılacağını dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.