TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeleddin İhsanoğlu uzun süre sonra ortaya çıktı!

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen "İlgasının 100. Yılında Hilafet Çalıştayı’nda konuşmacı olarak sahneye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 15:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ekmeleddin İhsanoğlu  uzun süre sonra ortaya çıktı!

CHP ve MHP’nin 2014 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen "İlgasının 100. Yılında Hilafet Çalıştayı’nın” açılış konuşmasını yaptı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP ve MHP’nin ortak kararıyla "çatı adayı" olarak 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmıştı. Söz konusu seçimlerde İhsanoğlu’nu DP, DSP, BTP, BBP, Dev Parti, TSİP, DYP, LDP, Kadın Partisi, Hak ve Adalet Partisi, Türk Parti ve Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi gibi 14 siyasi parti desteklememişti.

İhsanoğlu’nun aday gösterilmesine, bazı seçmenler ve CHP milletvekilleri tepki göstermişti. İhsanoğlu, seçimde yüzde 38,44 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı. Daha sonra MHP’den milletvekili seçilen İhsanoğlu, 2015'te TBMM başkan adayı olarak gösterilmiş ancak seçimi kaybetmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.