TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuk etkisi sürüyor

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Tunceli'de dondurucu soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 12:09
Kaynak: AA
Doğu Anadolu'da dondurucu soğuk etkisi sürüyor

Erzurum'da uzun süren kar yağışı, şimdi soğuk hava ile yer değiştirdi. Kentin caddeleri, sokakları ve ağaçları beyaz bir örtüyle kaplanmış durumda, ve gece hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmüş durumda.

Soğuk hava koşulları nedeniyle araçların camları donmuş, çatılarda buz sarkıtları oluşmuş ve kaldırımlarda buzlanma meydana gelmiş. Belediye ve karayolları ekipleri, sorumluluk bölgelerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını devam ettiriyorlar.

Kars'ta, gece boyunca devam eden kar yağışı sabah saatlerinde yerini soğuk bir havaya bıraktı. Beyaz örtüyle kaplanan şehirde kaldırımlar ve yollar buzlanmaya başladı. Ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladılar. Sarıkamış ilçesinde ise aralıklı olarak kar yağışı devam ediyor. Bina çatıları ve doğal gaz bacalarında buz sarkıtları oluştuğu ilçede, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önlerinde biriken karı temizliyorlar. İlçenin Hançerlidüzü mevkisinde bir tilki, yiyecek ararken görüntülendi. Belediye ve karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyorlar.

Ardahan'da, soğuk hava nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Kentin yüksek bölgelerinde yer yer kar ve tipi etkili oluyor.

Ağrı'da, günlerdir devam eden kar yağışı dondurucu soğuklarla yer değiştirdi. Soğuk hava etkisiyle Murat Nehri'nin yüzeyi ve dereler buzla kaplandı.

Tunceli'de de, soğuk hava koşulları nedeniyle cadde ve sokaklarda buzlanma meydana geldi. Kentteki dere ve şelalelerin buzla kaplandığı gözlemlendi. Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki ağaçlar da kırağı ile kaplandı. Ekipler, belirli noktalarda tuzlama çalışmalarına başladılar.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.